Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Færre tatt for sexkjøp i fjor

I 2013 ble 348 personer anmeldt for kjøp av seksuelle tjenester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2013 ble 348 personer anmeldt for kjøp av seksuelle tjenester. Det er en nedgang på 5,4 prosent sammenlignet med de 368 anmeldelsene fra 2012, skriver Klassekampen.

Sexkjøploven trådte i kraft 1. januar 2009. Loven gjorde det straffbart å kjøpe sex, men ikke å selge.

Samtidig som det politiske Norge debatterer om sexkjøpsloven skal fjernes, bruker politiet mindre ressurser på å håndheve den omdiskuterte loven enn før. Det kommer fram i politiets årlige kriminalstatistikk, som ble lagt fram denne uken.

- Det er politiets innsats som i hovedsak synliggjøres i disse anmeldelsestallene, heter det i politiets egen kommentar til statistikken.

- Vi opplever at sexkjøpsloven ikke håndheves aktivt. Vi kommer aldri til å få denne loven til å fungere dersom politiet ikke aktivt er med på det, sier Mildrid Mikkelsen, daglig leder i ROSA-prosjektet, som jobber med bistand og beskyttelse av kvinner som er utsatt for menneskehandel.

De mener sexkjøpsloven kan være et viktig middel for å bekjempe menneskehandel, men frykter nå at politiet ikke prioriterer å bruke ressurser på feltet.

(NTB)


Hele Norges coronakart