Færre trafikkdrepte hittil i år

Men Trygg Trafikk-direktøren advarer mot mai-trafikken.

FÆRRE DREPTE: Statistikken over de trafikkdrepte i årets fire første måneder viser at tallene er svakt synkende. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / SCANPIX
FÆRRE DREPTE: Statistikken over de trafikkdrepte i årets fire første måneder viser at tallene er svakt synkende. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): 16 personer omkom i trafikkulykker på norske veier i april. Det er to færre enn i april i fjor, melder Trygg Trafikk.

Til sammen har 55 personer mistet livet i trafikken i løpet av årets fire første måneder. I samme periode i fjor var det 77 omkomne, noe som viser at det foreløpig er 22 færre drepte i 2009 i forhold til i fjor.

På tross av at disse tallene ikke er endelige, mener direktør i Trygg Trafikk, Kari Sandberg, at tendensen er god. Hun vil imidlertid ikke trekke noen konklusjoner om hva dette vil si for statistikken over drepte over hele året.

- Vi hadde en skremmende utvikling i trafikkdrepte i begynnelsen av fjoråret, som avtok fra oktober i fjor. Nå ser vi at antall ulykker går ned, men ulykker med ungdommer går ikke ned, sier Trygg Trafikk-direktøren til Dagbladet.no.

De omkomne i april fordeler seg på sju bilførere, fire bilpassasjer, tre motorsyklister og to fotgjengere. Tolv av de 16 som omkom var menn, tre kvinner og ett barn.

Mai er en måned der trafikkbildet forandrer seg, med mer trafikk og flere motorsyklister. Sandberg ber bilister være ekstra oppmerksomme i denne perioden.

- Selv om tallene er svakt synkende, vil vi rope varsko foran mai og minne om å være oppmerksom og ta ansvar i forhold til fart og rus, sier Sandberg.