MINDRE TRUSLER:  Politikerne som holder til her i stortingsbygget får stadig færre trusler rettet mot seg. Foto: NTB Scanpix.
MINDRE TRUSLER: Politikerne som holder til her i stortingsbygget får stadig færre trusler rettet mot seg. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Færre trusler mot norske politikere

Økte kraftig etter 22. juli-terroren, men nå blir det stadig færre av dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser foreløpige tall fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Etter terrorhandlingene i 2011 ble sikkerheten rundt norske politikere skjerpet, og aldri før har flere norske politikere hatt livvakter enn i 2013.

Men PSTs egne tall viser at trenden er snudd, skriver Klassekampen.

- Vi har sett en nedgang i trusler fra i fjor til i år, og i 2013 ser dette ut som et forbigående problem, sier Siv Alsén, informasjonsrådgiver i PST.

Under årets stortingsvalg var imidlertid nivået av trusler høyt, men dette er normalt i forbindelse med valg.

- Majoriteten av dem som truer, anses for å være psykisk ustabile, og erfaringer fra andre land viser at det er lite samsvar mellom truslene som framsettes, og viljen til å utføre voldshandlinger. De som utgjør en reell sikkerhetstrussel, angriper uten varsel på forhånd, sier Alsén.

PST har gitt forskere ved Politihøgskolen i oppdrag å kartlegge truslene, og resultatet av dette arbeidet vil bli lagt fram på nyåret.

(NTB)