Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Færre ulver i Norge

Antallet ulver i Norge går ned og for første gang på 10 år er det ikke lenger noen vekst i den sørskandinaviske ulvestammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser den foreløpige bestandsrapporten fra norske og svenske forskere. Ifølge rapporten, som oppsummerer og kvalitetssikrer en rekke sporinger av ulv, har det vært en nedgang fra 12 til 10 familiegrupper av ulv det siste året, skriver Aftenposten.

Rovviltforsker Petter Wabakken ved Høgskolen i Hedmark sier at nedgangen var ventet etter fjorårets ulvejakt i Østerdalen.

- Det er ingen akutt fare for bestanden på lang sikt. Men det at vi ikke lenger har en markert årlig vekst, viser hvor sårbar bestanden er for tilfeldigheter og små uttak, sier Wabakken.

Den offisielle rapporten anslår at det er mellom 10 og 16 ulver i Norge, og bare én familiegruppe, den såkalte Mosseflokken. Men siden lederhannen er borte, betraktes ikke familiegruppen som intakt.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!