Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Færre ulykker i helga

Etter dødshelga forrige uke, er UP nå lettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utrykningspolitiets (UP) ansatte har vært utplassert på veiene over hele landet i helga, for å bekjempe fartssyndere og hindre en tilsvarende situasjon som forrige helg. Da omkom ti og 17 ble skadd i den norske sommertrafikken. Det ser ut til at advarslene etter forrige helg har nådd ut til folk.

- Alt tyder så langt på at det har gått mye roligere for seg nå i helga enn det gjorde forrige helg. Det er selvsagt gledelig, sier UP-sjef Ole Høiby til NTB.

Før helga nevnte Høiby ukonsentrerte bilister, høy trafikktetthet, ustabilt sommervær, høy fart og økt alkoholinntak som noen av årsakene til de mange trafikkulykkene. Det er spesielt utforkjøringer og møteulykker som dominerer ulykkesbildet.

Til tross for at det ikke er omkommet så mange i trafikken denne helgen som det gjorde forrige helg, har det vært noen stygge episoder også denne helga.

- Det var tragisk det som skjedde i Melsomvik. Svært beklagelig, sier UP-sjefen.

15 år gamle Marius Nilsen døde etter at han ble påkjørt i Melsomvik i Stokke kommune i Vestfold natt til søndag. Den 21 år gamle bilføreren stakk av fra stedet, men han meldte seg for politiet neste morgen. Mannen er siktet for uaktsomt bildrap.

- Jeg tror det har en effekt at det blir så mye fokus på ulykkene i ferietiden. Det er vanskelig å måle effekten av medieoppslag, men det bidrar nok til at folk blir mer oppmerksomme, sier Høiby til NTB.

(NTB)

<B>KUNNE GÅTT VERRE: UP-sjef Ole Høiby er glad for at vi slapp en gjentakelse av forrige helg.