Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Færre venter

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Sykehusenes ventelister er redusert radikalt det siste året. Ifølge tall NRK har samlet inn ved 13 store sykehus, var det i 1997 20 000 brudd på den såkalte ventetidsgarantien, mens det i fjor bare var 5000 slike brudd. Pasientene kan glede seg over kortere ventetider, og enhver politisk opposisjon er i ferd med å miste et angrepspunkt som er blitt utnyttet for alt hva det har vært verd.
  • At de registrerte garantibruddene er redusert med tre fjerdedeler på ett år, gir ikke noe sant bilde av utviklingen ved sykehusene. Aktivitetsøkningen har vært langt mindre. Ved mange avdelinger og sykehus har ikke ventelistene vært til å stole på, og de er blitt brukt i konkurransen om å få større bevilgninger. Omleggingen av finansieringssystemet har gjort det siste mindre lønnsomt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling