Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Færre yngre menn kjøper sex

Lav sosial aksept kan være med på å endre holdningene til sexkjøp hos nye generasjoner menn, tror kjønnsforsker.

Foto: Jacques Hvistendahl
Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Kjønnsforsker Synnøve Jahnsen er tilknyttet Politihøgskolen og Universitetet i Bergen. Hun har blant annet forsøkt å finne ut om det går an å si noe generelt om hvem som kjøper sex i Norge. Svaret er nei, ingen spesielle grupper skiller seg ut, bortsett fra at de fleste er menn, skriver Bergens Tidende.

- Vi kan skille mellom majoriteten som ikke kjøper sex mer enn én gang, kanskje litt tilfeldig og situasjonsbetinget, og dem som gjør det mer regelmessig, kanskje av vane, sier Jahnsen.

Mens sexkjøp kanskje tidligere ble sett på som en naturlig del av menns seksualdrift, er dette noe man i dag må forklare og forsvare, ifølge forskeren.

- Det finnes mange stereotypier og lite sosial aksept. Dette kan være med å endre holdningene til nye generasjoner av menn, sier hun.

Vista Analyse fikk tidligere i år oppdrag fra regjeringen å evaluere virkningen av sexkjøploven. En av konklusjonene i rapporten som kom i høst, er at etterspørselen er blitt lavere siden 2009.

- Våre undersøkelser har vist at det spesielt synes å være færre unge, norske menn og gutter som kjøper sex nå, sier samfunnsøkonom og daglig leder i Vista Analyse, Ingeborg Rasmussen.

- Alle kildene peker i samme retning, vi har ikke ett eneste funn som tilsier at det er blitt flere kjøpere etter at loven kom, sier hun.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling