Færrest dødfødsler i Norge

Norge ligger best an blant 26 europeiske land.

FRA TOPP TIL BUNN: Norge har snudd den dårlige trenden i fødselsstatistikken, og har nå færrest dødfødsler i en stor europeisk undersøkelse.
Foto: NTB-arkiv / SCANPIX
FRA TOPP TIL BUNN: Norge har snudd den dårlige trenden i fødselsstatistikken, og har nå færrest dødfødsler i en stor europeisk undersøkelse. Foto: NTB-arkiv / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norge ligger best an blant 26 europeiske land når det gjelder dødfødsler og dødelighet i spedbarnets første levemåned.

Det viser European Perinatal Health Report, der 26 europeiske land bidrar.

- Norge lå lenge dårlig an nettopp på dette området, men stor innsats i norsk nyfødtmedisin og råd til nybakte foreldre om ikke å legge babyen i mageleie, har snudd den dårlige trenden totalt, opplyser Folkehelseinstituttet.

Det er instituttets Medisinsk fødselsregister som har levert de norske dataene på de fleste områdene i den europeiske undersøkelsen.

Det nye statistikkverket er et resultat av det EU-finansierte prosjektet EURO-PERISTAT II som ble påbegynt i 2005. Rapporten regnes som et stort framskritt for å få oversikt over helseforholdene rundt graviditet og fødsel i de europeiske landene.

(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer