Fagdommerne avviser juryen i drapssak

18-åring tiltalt for drap på Watan (17) må gjennom ny runde i retten.

MINNESTUND:  Venner og kjente sammen på lekeplassen der Watan Faramizi ble drept dagen etter drapet. 18-åringen som er tiltalt for drapet ble først frikjent også for legemsbeskadigelse, men dette er nå tilsidesatt av fagjuryen. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
MINNESTUND: Venner og kjente sammen på lekeplassen der Watan Faramizi ble drept dagen etter drapet. 18-åringen som er tiltalt for drapet ble først frikjent også for legemsbeskadigelse, men dette er nå tilsidesatt av fagjuryen. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

18-åringen som sto tiltalt for å ha drept 17 år gamle Watan Faramarzi med kniv på en lekeplass på Rykkinn i Bærum i fjor sommer, må igjennom enda en runde i retten.

18-åringen har hele tiden hevdet at han ikke mente å skade Faramarzi, og juryen i lagmannsretten svarte onsdag nei på spørsmålet om han var skyldig i forsettlig drap.

Juryen frikjente ham også for legemsbeskadigelse, men denne avgjørelsen ble torsdag satt til side av fagdommerne.

Dermed må 18-åringen belage seg på nok en rettsrunde.

- Jeg synes at lagmannsretten for ofte setter til side frifinnelser fra juryen. Det sier jeg på generelt grunnlag. Jeg mener at jurister ikke er noe bedre til å vurdere bevis og faktum enn det folk flest er, sier 18-åringens forsvarer, Vidar Lind Iversen, til Aftenposten.no.

18-åringen ble torsdag varetektsfengslet i åtte nye uker i påvente av at lagmannsretten skal behandle saken på nytt. Fengslingen er anket til Høyesterett, og en avgjørelse vil falle neste uke.

18-åringen ble i tingretten dømt til sju års fengsel for å ha knivstukket vennen Faramarzi på en lekeplass på Rykkinn i Bærum i fjor sommer. 17-åringen døde av skadene han ble påført.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer