Fagdommerne avviser juryen i drapssak

18-åring tiltalt for drap på Watan (17) må gjennom ny runde i retten.

MINNESTUND:  Venner og kjente sammen på lekeplassen der Watan Faramizi ble drept dagen etter drapet. 18-åringen som er tiltalt for drapet ble først frikjent også for legemsbeskadigelse, men dette er nå tilsidesatt av fagjuryen. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
MINNESTUND: Venner og kjente sammen på lekeplassen der Watan Faramizi ble drept dagen etter drapet. 18-åringen som er tiltalt for drapet ble først frikjent også for legemsbeskadigelse, men dette er nå tilsidesatt av fagjuryen. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

18-åringen som sto tiltalt for å ha drept 17 år gamle Watan Faramarzi med kniv på en lekeplass på Rykkinn i Bærum i fjor sommer, må igjennom enda en runde i retten.


18-åringen har hele tiden hevdet at han ikke mente å skade Faramarzi, og juryen i lagmannsretten svarte onsdag nei på spørsmålet om han var skyldig i forsettlig drap.


Juryen frikjente ham også for legemsbeskadigelse, men denne avgjørelsen ble torsdag satt til side av fagdommerne.


Dermed må 18-åringen belage seg på nok en rettsrunde.


- Jeg synes at lagmannsretten for ofte setter til side frifinnelser fra juryen. Det sier jeg på generelt grunnlag. Jeg mener at jurister ikke er noe bedre til å vurdere bevis og faktum enn det folk flest er, sier 18-åringens forsvarer, Vidar Lind Iversen, til Aftenposten.no.


18-åringen ble torsdag varetektsfengslet i åtte nye uker i påvente av at lagmannsretten skal behandle saken på nytt. Fengslingen er anket til Høyesterett, og en avgjørelse vil falle neste uke.


18-åringen ble i tingretten dømt til sju års fengsel for å ha knivstukket vennen Faramarzi på en lekeplass på Rykkinn i Bærum i fjor sommer. 17-åringen døde av skadene han ble påført.


(NTB)

DØDE: Watan Faramarzi (17). Foto: Thomas Rasmus Skaug
DØDE: Watan Faramarzi (17). Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer