Fagereng frikjent

Den tidligere rådmannen i Bergen, Ragnar Fagereng, ble i dag frikjent i Gulating lagmannsrettrifunnet for forsikringsbedrageri og falske politianmeldelser. - Det kjennes deilig, smiler Fagereng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fagerengs kone ble dømt til 120 dagers fengsel, hvorav 45 dager ble gjort ubetinget.

Det var en tydelig lettet og glad Ragnar Fagereng som i dag fikk full frifinnelse i ankesaken.

- Det kjennes deilig. Nå kjenner jeg meg fri og kan tenke på å lage en ny karriere, forteller Fagereng til NRK radio. Den tidligere rådmannen i Bergen har til sammen sittet 6 måneder i rettssalen.

- Det har vært interessant å oppleve dette på kroppen. Jeg har lært mye om straffesaker og etterforskning, forteller Fagereng videre.

I februar i fjor ble den tidligere rådmannen dømt til fem måneders fengsel i Bergen Byrett. Fagereng sa opp rådmannsjobben samme dag.

Hans kone ble i dag dømt til 120 dager fengsel, hvorav 45 gjøres ubetinget. Hun ble blant annet dømt for å ha forfalsket resepter og for forsøk på forsikringssvindel.

Ble lurt

I domspremissene blir det blant annet lagt vekt på at det er Fagerengs kone som står bak skadeverkene på parets enebolig, og at det hersker rimelig fornuftig tvil om Ragnar Fagereng gjennomskuet dette da han politianmeldte hærverket.

Ragnar Fagereng har lagt ned mye tid og ressurser for å få frem nye bevis i saken. Flere hundre tusen kroner har gått med til å engasjere privatetterforsker Ola Thune.

LETTET</B> Ragnar Fagereng kan puste lettet ut etter at han nå er frikjent for anklagene mot seg.