Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fagernes kolliderte med 50 tonn

Bilister varslet politiet om en bil som kjørte vinglete på E6. Få minutter seinere smalt det. Spydkasteren Pål Arne Fagernes kjørte personbilen som traff et vogntog.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOSS (Dagbladet): Politiet kunne 05.40 tirsdag morgen bekrefte at det var idrettsstjernen Pål Arne Fagernes som omkom i den voldsomme kollisjonen.

- Personbilen kom over i motsatt kjørefelt. Alt skjedde så fryktelig fort. Jeg hadde ikke en sjanse til å svinge unna, sier vogntogsjåfør Ingvald Fredagsvik til Dagbladet.

Han kjørte vogntoget som spydkasteren Fagernes frontkolliderte med. Fagernes kjørte en sølvgrå Volkswagen Polo, registrert i oktober i fjor. Bilen tilhørte faren.

Pål Arne Fagernes

Fagernes er en av norges beste spydkastere. Han har den norske rekorden i spyd med 86,74 meter. Han hadde en kort karriere i bokseringen. I april tjente han 50.000 kroner på 25 sekunder etter å slått motsanderen knockout.

Fagernes var en omstridt idrettsman. To uker etter boksedebuten ble han observert spaserende på biltak på Grünerløkka i Oslo. Ti politimenn mått til for å stanse han. Han havnet i fyllearresten. Det gjorde han også i februar i fjor da han bråkte på offentlig sted. Det samme skjedde i september i fjor. Alt dette fikk Friidrettsforbundet til å meddele at Fagernes ikke får plass på laget på grunn av 'utenomsportslige' årsaker. Det skjedde like etter nyttår.

Av Jan Thoresen

Billister ringte

Dramaet startet på E6 nord for Mosseporten i Østfold like før klokka 11.30 i går formiddag. Ulykken skjedde i en 70-sone.

- Vi fikk melding fra bilister om en bil som kjørte vinglete. Mens melder var på tråden, frontkolliderte bilen med et vogntog. Ulykken skjedde halvannen til to kilometer nord for Mosseporten, sier operasjonsleder Arne Otterstad ved Østfold politidistrikt til Dagbladet.

Meldingen til politiet kom rundt klokka 11.25. Noen få minutter seinere frontkolliderte personbilen med vogntoget til Ingvald Fredagsvik fra Trondheim.

50 tonn

Fredagsvik hadde kjørt i 45 minutter da det smalt. Fredagsvik skulle frakte kantstein til Trondheim. I Fredrikstad var vogntoget lastet med 25 tonn granitt. Samlet vekt var 50 tonn. Traileren ble registrert i april i fjor.

- Jeg var på vei til Trondheim. I 70-sonen, i et vegarbeidsområde og på vei ut av en slak høyresving, ser jeg plutselig en personbil som kommer mot meg i mitt kjørefelt, sier Fredagsvik.

Vogntogsjåføren sier han ikke hadde mulighet til å svinge unna.

- Alt skjedde i løpet av sekunder. Jeg prøvde å unngå en kollisjon ved å svinge til høyre, men det var for seint. Personbilen traff vogntoget på ventre side av fronten, forteller Fredagsvik.

Bilen til Pål Arne Fagernes ble slengt bortover veibanen. Den totalvrakede bilen havnet til slutt i grøfta.

Operasjonsleder Otterstad kunne ikke seint i går kveld si noe om årsaken til den angivelige vinglete kjøringen.

- Et mareritt

Vogntogsjåfør Fredagsvik sier han aldri har vært involvert i ulykker tidligere.

- Jeg mistet styringen og vogntoget skjente ut i grøfta. Der ble jeg stående. Du tror ikke at slikt skjer deg. Alt er helt uvirkelig, et mareritt, sier Fredagsvik, som fikk akutthjelp på ulykkesstedet. Han kom imidlertid fra ulykken uten alvorlige skader. Fredagsvik ble avhørt av politiet i går formiddag.

De involverte kjøretøyene ble i går sendt til tekniske undersøkelser. Bilen som Fagernes kjørte, ble fraktet til Falken i Moss. Bilen var totalvrak etter det kraftige kollisjonen.

Politiet jobbet i går kveld med å informere de pårørende til idrettsstjernen. Seint i går kveld kom spydkasterens nærmeste til politistasjonen i Moss.

- Det vil bli tatt rutinemessige prøver av både trailersjåføren og avdøde for å avklare om noen av de hadde noen stoffer i blodet da ulykken skjedde. Avdøde blir rutinemessig sendt til Rettsmedisinsk institutt i Oslo for obduksjon. Saken blir etterforsket på vanlig måte ved Østfold politidistrikt, sier operasjonsleder Otterstad.

Oppryddingen etter ulykken skapte i flere timer lange køer på E6. Politiet måtte i lang tid omdirigere trafikken.

<B>RESTER: </B> Dette er det som er igjen av poloen til spydkaster Pål Arne Fagernes. Spydkasteren kolliderte med et 50 tonns tungt vogntog på E6.
DREPT:IdrettsstjernenPål Atle Fagernes som omkom i en voldsom kollisjon i går.