Fagforbundet: - Aleris straffer våre medlemmer

Dagbladet har tidligere skrevet om 17 konsulenter som går til sak mot Aleris for brudd på arbeidsmiljøloven. Nå forteller flere av dem at de blir skjøvet ut av selskapet. - En tydelig straffereaksjon, mener Mette Nord i Fagforbundet.

REAGERER: Fagforbundet representerer nå 20 saksøkere mot Aleris Ungplan & BOI. Flere av dem har blitt skjøvet ut i etterkant av Dagbladets dekning, mener Fagforbundets leder Mette Nord. Foto: Siv Seglem / Dagbladet.
REAGERER: Fagforbundet representerer nå 20 saksøkere mot Aleris Ungplan & BOI. Flere av dem har blitt skjøvet ut i etterkant av Dagbladets dekning, mener Fagforbundets leder Mette Nord. Foto: Siv Seglem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere av saksøkerne i Fagforbundets tvist med Aleris, som nå har vokst til å omfatte 20 konsulenter, jobber fremdeles for selskapet. Nå forteller flere av dem at Aleris har begynt å skyve dem ut etter at Dagbladet først omtalte saken.

Én konsulent som fremdeles er i jobb for selskapet, bekrefter at vedkommende ble tatt av vaktlistene etter at det ble kjent at navnet til vedkommende sto på lista over saksøkere.

- En i Aleris-ledelsen som tidligere var regiondirektør, ringte og ba boleder fjerne oss fra turnus, sier vedkommende til Dagbladet.

- Hvordan fikk du vite det?

- Jeg fikk beskjed av boleder, sier vedkommende.

Les alle Dagbladets saker om Aleris-saken her.

Kalt inn til møte

De 20 konsulentene som går til sak, har jobbet for Aleris Ungplan & BOI i forskjellige omsorgstiltak. De har hatt kontrakt som selvstendig næringsdrivende oppdragstakere, men mener de har krav på ansettelse fordi de gjorde fast arbeid for selskapet. De krever også erstatning for manglende utbetaling av feriepenger og overtidsbetaling, som man i utgangspunktet ikke får som oppdragstaker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer