DØDE PÅ VERANDAEN: Nå dekker svart plastikk over verandaen på hotell Alexandra. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
DØDE PÅ VERANDAEN: Nå dekker svart plastikk over verandaen på hotell Alexandra. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / ScanpixVis mer

Fagforbundet bekrefter: Dødsvoldssiktet var betrodd tillitsvalgt

Organisasjonen sterkt preget etter at en kjær kollega er funnet død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I en pressemelding ved 11-tida bekrefter Fagforbundet at kvinnen som ble funnet død på Alexandra hotell i Molde i natt, var tillitsvalgt i organisasjonen.

Ifølge organisasjonen er mannen som er siktet for å ha forvoldt hennes død også medlem av organisasjonen.

- Mannen skal også være tillitsvalgt i forbundet. Både personellet og deltakerne på konferansen var i natt sterkt preget av hendelsen. Mange av konferansedeltakerne var kolleger av den døde kvinnen, skriver FriFagbevegelse.no.

Tok seg inn - En representant fra Fagforbundets politiske ledelse er reist til Molde for å bistå fylkesledelsen. Alle henvendelser til forbundet blir henvist videre til politiet. Politiet roser forbundets konferansedeltakere og sier at de har opptrådt eksemplarisk i denne vanskelige situasjonen.

Etter hva Dagbladet får opplyst var det to hotellansatte som tok seg inn på rommet der slagsmålet fant sted.

Sentrale kilder opplyser at hotellpersonalet måtte skille siktede fra offeret da de kom inn på rommet.

Varslet Personalet ble varslet av gjester som bodde på nærliggende rom, at det ikke var snakk om vanlig husbråk, og kontaktet politiet. Personalet er ifølge kildene sterkt preget av synet som møtte dem, på balkongen der slagsmålet hadde funnet sted.

En av de to hotellansatte passet på at siktede ikke skulle foreta seg noe, mens den andre varslet politiet.

- Jeg finner det ikke riktig å kommentere dette av hensyn til etterforskningen, sier etterforskningsleder og politioverbetjent Arild Angen til Dagbladet.

Ikke avhørt Ifølge politiadvokat Ole Ødegård i i Nordmøre og Romsdal politidistrikt er det ikke foretatt avhør av den siktede fordi han fortsatt er under behandling på sykehuset.  

Politiet håper å kunne avhøre mannen i løpet av ettermiddagen. Her vil det bli klart om mannen ønsker bistand fra advokat.  

Politiet vil ikke kommentere mannens tilstand eller hvilke skader har behandles for.  

Politiet opplyser at de undersøker grundig hotellet, men også områdene rundt, men ikke nødvendigvis etter et våpen:  

- Vi leter ikke konkret etter et våpen, for det er ikke sikkert at det er tatt i bruk et våpen. Vi etterforsker bredt og ser hva vi finner. Skaden kan være påført på mange måter, men det er for tidlig å si noe om hvordan, sier Ødegård.  

Politiet avventer også obduksjon av den avdøde som vil klargjøre dødsårsaken. Obduksjonene skjer i ettermiddag, og politiet håper å få svar i morgen.  
Ikke alle pårørende er varsla Politiet vil ikke kommentere om alkohol har vært involvert.  

Fordi alle pårørende ikke er varslet enda, er politiet avventende med å oppgi alder og relasjon mellom den sikta og den avdøde.  

Politiet foretar nå vitneutspørringer av hotellgjester, og får i løpet av ettermiddagen bistand fra Kripos.   

Dagbladet kommer med mer.