Fagforbundet krever at Jens forbyr kommunene å sette ut drift på anbud

Et år før kommunevalget krever Fagforbundet at regjeringen tar full kontroll over kommunenes anbudspolitikk.

KRAV FØR VALGET: Geir Mosti i Fagforbundets ledelse har krav til Ap-leder og statsminister Jens Stoltenberg før kommunevalget neste år. Foto: Steinar Buholm/Dagbladet.
KRAV FØR VALGET: Geir Mosti i Fagforbundets ledelse har krav til Ap-leder og statsminister Jens Stoltenberg før kommunevalget neste år. Foto: Steinar Buholm/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Med et år igjen til kommunevalget kommer Fagforbundet med sitt første klare krav til de rødgrønne og Jens Stoltenberg: Å hindre norske kommuner i å sette oppgaver som sykehjemsdrift, renhold og søppelhåndtering ut på anbud til private selskaper.

Vil styre kommunene - Regjeringa må instruere kommunene til å rekommunalisere en rekke kjerneoppgaver, sier Geir Mosti, nestleder og Jan Davidsens høyre hånd i Fagforbundet.

Davidsen sitter også som sentralstyremedlem i Arbeidpartiet.

- Vi kommer til å spille inn dette i Ap sitt programarbeid i forkant av kommunevalget, sier nestleder Mosti, som håper at neste års valg blir et valg med «sosial dumping» som fanesak.

Mosti mener blant annet Dagbladets avsløringer om sosial dumping i renholdsbransjen og Arbeidstilsynets gransking av søppeltømmerselskapet RenoNorden, som har kontrakter i 98 kommuner og deleies av staten, viser behov for at kommunene tar hånd om  tjenestene.

- Mange av Norges 430  kommuner som anbudsutsetter tjenester tror at de har vanntette kontrakter med selskapene, men ofte opplever at det er for dårlig oversikt, sier Mosti.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer