Pensjonsforhandlinger

Fagforening advarer om storstreik etter pensjonsutspill fra NHO: - Nok er nok!

- Det er faktisk min oppgave å minne om dette, sier Skogen Lund etter pensjonsutspillet som satt sinnene i kok. Unio ber NHO-sjefen passe sine egne saker.

LUFTET MENINGER: Men i Unio falt Kristin Skogen Lunds synspunkter om offentlig pensjon i dårlig jord. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
LUFTET MENINGER: Men i Unio falt Kristin Skogen Lunds synspunkter om offentlig pensjon i dårlig jord. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Temperturen øker i pensjonsforhandlingene. Ragnhild Lied, leder i fagforeningen Unio, kommer fredag med ramsalt kritikk av NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

- Nå må Skogen Lund snart forstå at hun ikke er part i forhandlingene som angår oss i offentlig sektor. Skogen Lunds ansvar er det private. Når hun holder på sånn, så øker hun streikefaren. Hun må holde fingrene av fatet, sier Lied til Dagbladet.

Bakgrunnen for kritikken er Skogen Lunds motstand mot pensjonskravene i offentlig sektor: LO og Unio har begge flagget krav om andre, og bedre, pensjonsvilkår i det offentlig enn i det private, noe Skogen Lund misliker.

- Problemet er at de offentlig ansatte ønsker seg langt bedre pensjonsvilkår enn privat sektor ser seg tjent med å ha. Det er urimelig og noe vi må få en slutt på det. Jeg opplever at offentlig sektor krever særordninger som det ikke er noen grunn til at de skal ha, sa Skogen Lund til Dagbladet tidligere denne uka.

- Nok er nok!

Som NHO-sjef er det privat sektor Skogen Lund er direkte involvert med, og Ragnhild Lied mener Skogen Lund bør passe sine egne saker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer