SA OPP: Beate Gangås (midten) i Østfold politidistrikt og Rune Bård Hansen (til høyre) i Vestfold politidistrikt, sluttet i juni for å gå til jobber som henholdsvis avdelingsdirektør i Politiets sikkerhetstjeneste og lagdommer. Rundt nyttår sluttet Torbjørn Aas (til venstre) som politimester i Vestfinnmark for å bli sykehusdirektør. Foto: NTB Scanpix
SA OPP: Beate Gangås (midten) i Østfold politidistrikt og Rune Bård Hansen (til høyre) i Vestfold politidistrikt, sluttet i juni for å gå til jobber som henholdsvis avdelingsdirektør i Politiets sikkerhetstjeneste og lagdommer. Rundt nyttår sluttet Torbjørn Aas (til venstre) som politimester i Vestfinnmark for å bli sykehusdirektør. Foto: NTB ScanpixVis mer

Fagforening bekymret over at politimestere slutter

Tre av landets politimestere har sagt opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre av landets politimestere har sagt opp jobbene sine den siste tiden og begrunner det med usikkerhet knyttet til stillingene. Politiets Fellesforbund mener dette skaper utrygghet internt.

Sist ut er Beate Gangås i Østfold politidistrikt og Rune Bård Hansen i Vestfold politidistrikt, som i juni sluttet for å gå til jobber som henholdsvis avdelingsdirektør i Politiets sikkerhetstjeneste og lagdommer. Rundt nyttår sluttet Torbjørn Aas som politimester i Vestfinnmark for å bli sykehusdirektør.

Alle tre oppgir usikkerhet om framtida i jobben i forbindelse politireformen som helt avgjørende for jobbskiftet, skriver VG.

Det bekymrer leder Sigve Bolstad i Politiets Fellesforbund.

- Over halvparten av landets politimestre sitter på oppsigelse, og det til og med ett år på overtid. Det skaper utrygghet hos dem, men også nedover i organisasjonen. Det synes vi er veldig uheldig. Skal man lykkes med fremtidens politi og de mange utfordringer vi nå står overfor, må man sørge for at det er nødvendig iver og motivasjon hos dem som skal lede. Trygghet må skapes ovenfra, sier lederen for rundt av de 15.000 ansatte i politiet.
(NTB)