Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fagforening sier nei til økt lønn

SKIEN (Dagbladet): Tønsberg kommune ga 15 rektorer mer ansvar og 20 000 i økt lønn. Men da ble det bråk - fra rektorenes egen fagforening. Nå vil Lærerforbundet stanse lønnsfesten til rektorene i Tønsberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prinsipielle betraktninger om hvem som har rett til å forhandle om lønna for lærere og skoleledere spøker i bakgrunnen i den paradoksale krangelen. For mange er det overraskende at Norsk Lærerlag og Lærerforbundet som ellers klager på lærerlønna, går i bresjen for å stoppe lønnsøkningen til egne medlemmer.

En underlig verden

- Rektorene har fått utvidet ansvarsområdet hos oss. Derfor har de også fått en hyggelig lønnsøkning på omkring 20 000 kroner, sier ordfører Hans Kristian Hogsnes (H) i Tønsberg til Dagbladet.

- Jeg synes det er svært oppsiktsvekkende at fagforeningene nå går imot at egne medlemmer får bedre lønn, sier Hogsnes.
For første gang har han opplevd at en fagforening nekter arbeidsgiveren å gi medlemmene økt lønn!

- Vi har startet utbetalingen av lønnsøkningene. Hvis fagforeningen vil stoppe dette, får de gå til Arbeidsretten, sier ordføreren.

Prinsipp

Lærerforbundet mener at prinsipper om hvem som skal forhandle om lærerlønninger er viktigere enn at rektorene i Tønsberg får lønnsøkningen.

- Skoleledere tjener for dårlig. Vi forhandler for å bedre lønnsnivået. Det er staten som er vår forhandlingsmotpart. Når Tønsberg kommune øker lønningene, er det tariffstridig, sier Laila Fossum i Lærerforbundet.

Fikk medhold

Den gullkantede avtalen til skolelederne i Tønsberg må vike for prinsipper.
Lærerforbundet har fått medhold i Kirke- utdannings- og forskningsdepartementet. Departementet mener den lokale avtalen er ulovlig. Det bestrider Tønsberg kommune.

Rektorene har nå blitt en del av 60 ledere i kommunen. Det er bare rektorenes egen fagforening som sier nei til å gi sine medlemmer økt lønn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!