VIL FORBY PIGGSVEIS:  Dette arkivbildet tatt av nyhetsbyrået AFP i 2007 viser en iransk mann som får en piggsveis hos en frisør i Teheran. Lederen for fagforeningen for mannlige frisører understreker nå at slike frisyrer er forbudt, og at de ønsker å inndra lisensen til frisører som klipper hår på denne måten. Foto: Atta Kenare / AFP Photo / NTB Scanpix
VIL FORBY PIGGSVEIS: Dette arkivbildet tatt av nyhetsbyrået AFP i 2007 viser en iransk mann som får en piggsveis hos en frisør i Teheran. Lederen for fagforeningen for mannlige frisører understreker nå at slike frisyrer er forbudt, og at de ønsker å inndra lisensen til frisører som klipper hår på denne måten. Foto: Atta Kenare / AFP Photo / NTB ScanpixVis mer

Fagforeningsleder vil bekjempe «satanistiske» hårfrisyrer i Iran

I tillegg til solarium, napping av øyenbryn og tatoveringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lederen for Den mannlige frisørenes fagforening i Teheran gikk i går ut og sa at tatoveringer, solarium, å nappe øyenbryn og å klippe hår i «satanistiske frisyrer» er forbudt.

- Satanistiske hårfrisyrer er nå forbudt, sier fagforeningsleder Mostafa Govahi han til det iranske nyhetsbyrået ISNA.

Frisører som klipper hår i en slik stil vil få reprimander, og dersom de fortsetter, vil de få lisensen sin inndratt, sier fagforeningslederen. Grunnen skal være at stilen oppfattes som vestlig og «mot det islamske systemet».

Govahi sier at det ofte er frisører uten lisens som klipper slike frisyrer og at de nå vil bli identifisert og tatt hånd om. Allerede i 2007 startet det en kamp mot såkalte «vestlige» frisyrer i Iran. I tillegg ble det i 2010 i et direktiv fra kulturdepartementet lagt restriksjoner på ulike typer hårklipp.