- Fagmiljøet har brutt sammen ved  hel avdeling på Rikshospitalet

Fylkesmannen inn i arbeidsmiljøkonflikt.

HAR VARSLET SIDEN 2014: Overlege  Christian Grimsgaard er varaforetakstillitsvalgt for Legeforeningen ved Oslo universitetssykehus. Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix.
HAR VARSLET SIDEN 2014: Overlege  Christian Grimsgaard er varaforetakstillitsvalgt for Legeforeningen ved Oslo universitetssykehus. Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tillitsvalgte har varslet Fylkesmannen om at ledelsen ved Rikshospitalet ikke har maktet å forbedre arbeidsmiljøet ved psykosomatisk avdeling, ifølge VG.

Sykehusledelsen har blitt varslet gjentatte ganger siden 2014 om at situasjonen har ført til at flere ansatte har sluttet eller blitt sykemeldt, noe som igjen går ut over pasientbehandlingen, skriver avisa, som har fått innsyn i de skriftlige varslene sendt Fylkesmannen i Oslo og Akershus i desember og mars.

- Fagmiljø har brutt sammen

- Det er en veldig alvorlig situasjon fordi hele avdelingens fagmiljø har brutt sammen. Det er alvorlige arbeidsmiljøproblemer som gjør at en stor andel av de ansatte sykmeldes eller slutter.

- Det er ikke folk på plass til å løse de oppgavene avdelingen skal gjøre. Vi har aldri opplevd noe lignende, sier overlege og varaforetakstillitsvalgt for Legeforeningen ved Oslo universitetssykehus, Christian Grimsgaard, til VG.

Transkjønnede

Transkjønnede pasienter er blant dem som risikerer å få utsatt utredningen og behandlingen som følge av problemene. Rikshospitalet er det eneste sykehuset i Norge som kan gi kjønnskorrigerende behandling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer