Fagre ord - dårlig praksis

Av og til blir sammenfallet av ulike avisoppslag til et klart bilde. Tidlig i denne måneden kom meldingene om at satsene for foreldrenes egenbetaling til skolefritidsordningen i Oslo skal gå kraftig opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Det rammer alle foreldre som er avhengige av dette tilbudet, spesielt foreldre med dårlig råd. Det frister framfor alt ikke foreldre som tidligere ikke har benyttet seg av tilbudet til å prøve ordningen for sine barn. At de nå får en høyere terskel for å bruke skolefritidsordningen, vil hemme integrering og språkopplæring.
  • I forrige uke ble det kjent at Oslo kommune ikke lenger har råd til å støtte AOFs voksenopplæringstilbud for innvandrerkvinner. Kurset «Mer norsk» tilbyr både språkopplæring og informasjon om Norge og norske samfunnsforhold. For mange innvandrerkvinner har kurset representert et liv utenfor hjemmet og en innfallsport til et mer aktivt liv som norsk samfunnsborger. Nå skjæres støtten bort.
  • Rett før helga ble det også kjent at 90 prosent av innvandrerforeldre med barn under tre år velger kontantstøtte framfor barnehageplass. Riktignok sier foreldre fra Pakistan og Somalia at de ville vært hjemme med barna uansett. Men 30 prosent av vietnameserne sier at de ville søkt om barnehageplass hvis det ikke hadde vært for kontantstøtten.
  • Vi snakker om tre ulike forhold som har det til felles at de skaper dårligere vilkår for integrering av innvandrere i det norske samfunnet, og at partiet Høyre har et politisk ansvar. Høyre har byrådsmakt i Oslo og er direkte ansvarlig for satsøkninger og bortfall av støtte. Samtidig tilhører Høyre fempartigruppen som sikret flertall for kontantstøtten i Stortinget.
  • Samtidig vil altså Oslo Høyre foreslå en obligatorisk språktest for alle fireåringer når de møter til helsesjekk hos helsesøster. Er kunnskapene for dårlige, skal de få tilbud om norskkurs før de begynner på skolen. Bystyrerepresentant Aamir Sheikh ønsker også at tilbudet skal omfatte mødrene. Vi står overfor et parti som åpenbart har problemer med å koordinere sine tanker, ord og gjerninger.