Sendt ut av Norge, drept i Afghanistan:

Fahims første møte med familien etter broren ble drept: - Den yngste spør hele tiden, «hvor er pappaen min?»

Fahim Faiz mistet broren sin forrige uke. Nå vet han ikke hva som skal skje med familien hans.

ÉN MINDRE: I Kabul sitter familien til Qais Faiz sønderknuste igjen etter at han ble drept i forrige uke. Broren hans, Fahim Faiz (øverst til venstre), vet ikke hva som skal skje med familien til Qais når han må forlate dem. F.v.: Forghan (3), Fahim Faiz, Bina Faiz, Nilofar Faiz, Kayenat (11) og Iman (9). Foto: PRIVAT
ÉN MINDRE: I Kabul sitter familien til Qais Faiz sønderknuste igjen etter at han ble drept i forrige uke. Broren hans, Fahim Faiz (øverst til venstre), vet ikke hva som skal skje med familien til Qais når han må forlate dem. F.v.: Forghan (3), Fahim Faiz, Bina Faiz, Nilofar Faiz, Kayenat (11) og Iman (9). Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Jeg klarer ikke å forklare hvor vanskelig det er. Jeg mistet min bror, han var så ung. Kona hans spiser ikke, hun bare gråter.

Det sier Fahim Faiz, broren til Qais Faiz, en afghansk trebarnsfar som ble funnet drept i Afghanistan i forrige uke. Qais og hans familie var i Norge fra november 2015 til august 2016 og søkte asyl, men ble sendt tilbake til Afghanistan og Kabul. Vurderingen til Utlendingsnemnda (UNE) var at «de ikke var utsatt for noen særskilt risiko».

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer