Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fair sjanse i Irland

Tor Endresen er naturligvis optimist foran den store finalen i Dublin. - Jeg tror vi har en fair sjanse, er hans spådom for «San Francisco», som han skrev sammen med sin gode venn Arne Myksvoll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi vant sannsynligvis fordi vi har en klar melding i låta, og fordi den er lett å like. «San Francisco» er både frisk og folkelig, og man kan ikke få nok av sanger om fred og kjærlighet, sier Tor Endresen. Årets vinner er 37 ungdommelige år på utsiden, men påstår han er 17 1/2 inni seg.

Vanskelig

Den andre opphavsmannen bak «San Francisco» er Arne Myksvoll. Han hadde ideen til vinnermelodien, mens Tor tok seg av teksten.

- Melodien var faktisk mitt initiativ. Men det er en vanskelig oppgave å lage en Tor-melodi, innrømmer Arne Myksvoll. De to har kjent hverandre i mange år, og spilte sammen i det bergenske dansebandet Salex fra 1979 og utover på åttitallet. De har også skrevet en del låter sammen, men «San Francisco» er den første som kan kalles en virkelig suksess.

- Jeg er frisør av yrke, så nå for tida er jeg mest amatørmusiker, sier Myksvoll, som spiller gitar og bass.

- Men Tor og jeg har holdt kontakten, og jeg har vært med ham på turni.

Det er første gang Arne Myksvoll har sendt inn en melodi til Grand Prix, og da er det selvsagt ekstra morsomt å gå rett til topps. Han regner med å måtte legge om en del planer utover våren.

Gratulasjoner

Underholdningssjef Tordis Aavatsmark i NRK var en av de mange som gratulerte Tor med seieren.

- Men du får passe deg så ikke strømmen går i Dublin, sa NRK-sjefen, som kan risikere å måtte betale for neste års finale hvis «San Francisco» skulle slå an hos de europeiske juryene.