- Faiz tilbake i Norge i morgen

Det sier hans advokat til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LECCE, ITALIA (Dagbladet): Den utviste tolken Faiz Muradi (22) kommer tilbake til Norge i morgen. Det opplyser hans norske advokat Arild Humlen til Dagbladet.

- Jeg har i dag drevet og presset på for å få fortgang i saksbehandlingen. Først sendte Justisdepartementet instruks til UNE (Utlendingsemnda) om å oppheve utvisningsvedtaket - det er nå gjort, sier Humlen til Dagbladet.

Utlendingsdirektoratet (UDI) overtok deretter saken, og har ifølge Humlen allerede gitt beskjed til Politiets utlendingsenhet (PU) om at Faiz skal hentes hjem så fort som mulig.

Lettet og glad Det er Humlens klient svært glad for.

TIL NORGE I MORGEN: Faiz Muradi og støttespiller Morten Ekeland. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TIL NORGE I MORGEN: Faiz Muradi og støttespiller Morten Ekeland. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Jeg er veldig lettet og glad over at jeg nå får komme hjem, sier Faiz til Dagbladet.

- PU skal bestemme dette på morgenmøtet i morgen. Deretter skal de sende en orientering til Faiz, og så får han selv bestille billetter hjem. Det er ikke aktuelt å sende PU-betjenter ned for å eskortere ham, sier Humlen.

To instrukser Pressevakt Andreas Skjøld-Lorange i Justisdepartementet (JD) opplyser at departementet i dag har sendt to instrukser:

- Den ene, til UNE, går på å omgjøre Muradis utvisningsvedtak, den andre gikk til UDI og legger føringer for hvordan liknende saker skal behandles i framtida, sier Skjøld-Lorange til Dagbladet.

Faiz fikk i går beskjed om at norske myndigheter endrer tolkningen av den såkalte Dublin-avtalen slik at asylsøkere i hans situasjon - afghanske tolker som har tjenestegjort i den norke ISAF-styrken - likevel får søknaden behandlet i Norge.