Faiza gir opp

Ifølge modellmamma Eivor Øvrebø er Faiza Muhammud Abdulai(19) fra Somalia en av de flotteste modellene hun har i sin stall. Likevel vil ikke norsk reklamebransje ha henne som modell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Faiza Muhammud Abdulai var 16 år da hun første gang tok kontakt med modellmamma Eivor Øvrebø hos Team Modeller. Øvrebø falt umiddelbart for Faiza, som opprinnelig er fra Somalia. Hun visste imidlertid at det ville bli vanskelig å få norsk reklamebransje til å satse på henne.

- Av erfaring ga jeg Faiza umiddelbart beskjed om at det ville bli vanskelig. Norske reklamefolk er redde for folk med annen hudfarge, særlig hvis de er helt mørke, sier Øvrebø.

I dag, tre år seinere, er Faiza på vei ut av modellbransjen. Hun får nesten ikke jobber, og er lei av dårlige unnskyldninger fra reklamefolk.

- Det er alltid et eller annet som er galt. Mange klager over at jeg er for brei over hoftene. Det er fordi jeg er afrikansk og har en afrikansk kropp. Jeg har ingen planer om å slanke meg eller forandre meg. Vil de ikke ha meg slik som jeg er, kan det være det samme. I begynnelsen var det skuffende, og jeg tenkte mye på det. Nå er jeg bare i ferd med å miste interessen, sier Faiza oppgitt.

<B>FÅR IKKE OPPDRAG:</B> Modellen Faiza Muhammud Abdulai (19). Dette bildet er tatt da hun i fjor var modell i Dagbladets helgebilag Magasinet.