Faiza-saken sendt til statsadvokaten

Etterforskningen er ferdig.

TOK FARVEL: Mer enn tusen mennesker var samlet i Central Jamaat Ahle Sunnat moské på Grønland for å ta farvel med avdøde Faiza Ashraf.
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
TOK FARVEL: Mer enn tusen mennesker var samlet i Central Jamaat Ahle Sunnat moské på Grønland for å ta farvel med avdøde Faiza Ashraf. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Fredag morgen ble Faiza-saken oversendt fra politiet i Asker og Bærum til statsadvokaten. Dagen før ble de to siktede varetektsfengslet i fire nye uker.

- Vi har avsluttet etterforskningen og sendt vår innstilling til statsadvokaten, som nå har ansvaret for den videre behandlingen, sier politiadvokat Kristin Røhne i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Lars Erik Alfheim ved Oslo statsadvokatembeter bekrefter at de har mottatt papirene i Faiza-saken. Saken skal trolig også innom Riksadvokaten til vurdering. Det er Riksadvokaten som tar ut tiltale i drapssaker og andre saker hvor strafferammen er 21 års fengsel.

Torsdag ble de to siktede fengslet for fire nye uker. De er ikke ilagt restriksjoner under soningen. De to mennene, en 26-åring og en 28-åring, har sittet varetektsfengslet siden 24. februar.

Faiza Ashraf ble bortført fra en bussholdeplass i Bærum 3. februar. Vel tre uker senere ble hun funnet drept i et turområde ved Solli i Asker.
NTB

DREPT: Faiza Ashraf
Foto: Politiet
DREPT: Faiza Ashraf Foto: Politiet Vis mer