Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Faizas drapsmann jobbet for avis

Drapssiktede Håvard Nyfløt jobbet for lokalavisa Budstikka.

 DREPT:  Faiza Ashraf ble minnet i går. Foto: Privat.
DREPT: Faiza Ashraf ble minnet i går. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Asker og Bærums Budstikka har i flere artikler gitt detaljert omtale av 25-åringen siktet for drapet på Faiza Ashraf (26). Det avisa derimot ikke har omtalt, er at Håvard Nyfløt jobber for avisa.

- Det stemmer at han jobber for oss. Det har han gjort i noen år. Men de siste tre månedene har han vært sykemeldt, sier administrerende direktør Terje Tandberg til Dagbladet.

Funnet dreptOnsdag kveld ble Faiza Ashraf funnet drept i skogen på Solli i Asker. Håvard Nyfløt (25) fra Asker tilsto onsdag kveld både kidnapping og drap, og han viste etterforskerne hvor han hadde gjemt den døde 26-åringen.

- Han har tilstått å ha drept Faiza Ashraf, og kom med informasjon som gjorde at vi fant henne. Han forklarte i politiavhør at han drepte henne samme dag som bortføringen skjedde, sier kriminalsjef Nina Bjørlo.

Skulle ødeleggeGjeldstyngede Nyfløt har forklart at han var lovet 100.000 kroner for kidnappingen, og fortalte også at planen hadde slått feil. Det var, ifølge forklaringen, ikke meningen å drepe Faiza Ashraf.

Kidnappingen var en plan som skulle ende med at hennes omdømme ble ødelagt. Han forklarte om kidnappingen, om kjøreturen, om samtalene med Faiza og til slutt drapshandlingen.

Håvard Nyfløt forklarte også hvordan han hadde forsøkt å gjemme den døde jenta under jord og snø.

Han kjørte inn skogsveien på Solli i Asker med Faiza i bagasjerommet. Han skal ha båret henne fra parkeringsplassen i retning setervollen Myggheim.

FARVEL: Flere tusen mennesker var samlet i Central Jamaat Ahle Sunnat moské på Grønland for å ta farvel med avdøde Faiza Ashraf fredag.
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
FARVEL: Flere tusen mennesker var samlet i Central Jamaat Ahle Sunnat moské på Grønland for å ta farvel med avdøde Faiza Ashraf fredag. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

De pårørendes avisSaksforholdet er også omtalt av Asker og Bærums Budstikke, som er lokalavis for Ashrafs pårørende.

Selv om avisa i detalj har fortalt om den drapssiktedes bevegelser, har avisa unnlatt å nevne at han jobbet som sjåfør for dem.

- Hvorfor det?

- Som lokalavis har Budstikka en klar redaksjonell linje på at vi ikke navngir mistenkte i alvorlige straffesaker. Hadde vi omtalt at han jobber for avisa, ville det vært det samme som å identifisere ham, sier nyhetsredaktør Erik Vikander til Dagbladet.

Administrerende direktør Terje Tandberg ønsker ikke å gi noen beskrivelse av Nyfløt som ansatt:

- Jeg føler ikke det er relevant. Det er en dypt tragisk sak, sier Tandberg.

Fredag tok 4000 personer et siste farvel med Faiza Ashraf (26).

MØTEPLASS: Drapssiktede Håvard Nyfløt skal ha blitt kjent med 28-åringen ved Esso-stasjonen på Tveita. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
MØTEPLASS: Drapssiktede Håvard Nyfløt skal ha blitt kjent med 28-åringen ved Esso-stasjonen på Tveita. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!