Faizas familie ba Khan slutte å ta kontakt med henne

Deretter møtte ikke drapstiltalte Khan henne igjen. Et halvt år senere ble hun kidnappet og drept.

I RETTTEN: Bistandsadvokat for Ashraf-familien, Harald Stabell (t.v.) i samtale med advokat for en av de tiltalte, John Christian Elden før Faiza-saken starter i Asker og Bærum tingrett onsdag. To personer er tiltalt for å ha kidnappet og drept Faiza Ashraf i Bærum i februar 2010.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
I RETTTEN: Bistandsadvokat for Ashraf-familien, Harald Stabell (t.v.) i samtale med advokat for en av de tiltalte, John Christian Elden før Faiza-saken starter i Asker og Bærum tingrett onsdag. To personer er tiltalt for å ha kidnappet og drept Faiza Ashraf i Bærum i februar 2010. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDVIKA (Dagbladet): I dag startet rettssaken mot Håvard Nyfløt (26) og Shamrez Khan (29), som er tiltalt for å ha kidnappet og drept Faiza Ashraf (26).

I sitt innledningsforedrag sa aktor Carl Fredrik Fari at Khan og Ashraf først ble kjent i 2004.

- De to skal ha kjent hverandre fra 2004, da de skal ha kommet i kontakt da Khan jobbet i en dagligvarebutikk på Bekkestua hvor Ashraf var kunde. Khan skal ha blitt forelsket i henne, men dette ble ikke gjengjeldt, sa Fari.

Ønsket ikke mer kontakt De to skal ha hatt noe kontakt i årene etter 2004, først og fremst via telefon.

- Etter hvert skal hun ikke ha ønsket mer kontakt med Khan, mens han skal ha vært veldig opptatt av å få kontakt med henne. I 2009 skal han ved et par anledninger ha bedt noen personer om å følge etter henne, sa Fari.

Ashraf skal ha vært såpass plaget av kontakten at hun til slutt måtte be om hjelp fra familien. Representanter fra familien tok kontakt med blant annet Khans bror.

DREPT: Faiza Ashraf (26) ble kidnappet på vei til jobben 3. februar i fjor. Hun ble drept samme dag. Foto: Politiet
DREPT: Faiza Ashraf (26) ble kidnappet på vei til jobben 3. februar i fjor. Hun ble drept samme dag. Foto: Politiet Vis mer

- Det skal ha vært et møte, der det ble bedt om at han sluttet å ta kontakt med henne, sa Fari.

De to skal ikke ha møtt hverandre fra sommeren 2009 til gjerningsdatoen i februar 2010.

- Bestillingsdrap Ifølge tiltalen ga Khan kroppsbyggeren Nyfløt i oppdrag å kidnappe henne og vansire henne med syre, for så å drepe henne.

I retten sier Fari at Nyfløt og Khan først ble kjent da Nyfløt var nattevakt på en Esso-stasjon i nærheten av Khans hjemsted. Ifølge statsadvokaten skal de to hatt flere møter i forkant av den fatale kidnappingen.

Begge de tiltalte sa i retten at de ikke erkjenner straffeskyld etter tiltalen.

Khan avviser å ha hatt noen befatning med drap i det hele tatt. Nyfløt innrømmer at det var han som kidnappet henne, men at hun døde ved et uhell etter at hun ble lagt i bagasjerommet. Begge de to har endret sine forklaringer flere ganger.

DRAPSTILTALT: Håvard Nyfløt (26). Foto: Timon
DRAPSTILTALT: Håvard Nyfløt (26). Foto: Timon Vis mer

Ifølge tiltalen skal Khan ha gitt Nyfløt 5000 kroner for å kjøpe tape, buntebånd, hansker, søppelsekker og en øks for å gjennomføre oppdraget.

Faiza ble begravet i en grop i snøen i turområdet Solli i Asker som Nyfløt ifølge tiltalen hadde gravd ut på forhånd.