AVVISER BLANKT: - Jeg har ikke hørt noen tape, jeg har ikke sett noen utskrift, sier USAs utenriksminister Mike Pompeo etter denne ukas møter. Her er han utenfor Det hvite hus etter et møte med president Donald Trump i går torsdag. Foto: NTB Scanpix/AP/Evan Vucci
AVVISER BLANKT: - Jeg har ikke hørt noen tape, jeg har ikke sett noen utskrift, sier USAs utenriksminister Mike Pompeo etter denne ukas møter. Her er han utenfor Det hvite hus etter et møte med president Donald Trump i går torsdag. Foto: NTB Scanpix/AP/Evan VucciVis mer

Avviser å ha hørt avslørende opptak av Jamal Khashoggis forsvinning

«FAKE NEWS», skriver Trump om at USAs utenriksminister skal ha hørt opptak av journalist-drap

15 ansatte på det saudiske konsulatet i Tyrkia er fredag avhørt om journalisten Jamal Khashoggis forsvinning.

Etterforskerne som prøver å oppklare den saudiske journalisten Jamal Khashoggis (60) forsvinning avhørte fredag 15 ansatte ved Saudi-Arabias konsulat i Istanbul.

Det melder det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu ifølge flere medier.

Samtidig kommer motstridende meldinger om video- eller lydopptak som ifølge en rekke medier skal finnes av et godt iscenesatt drap på Khashoggi inne på konsulatet den 2. oktober.

Avviser deling av opptak

Tidligere i dag meldte ABC News at utenriksminister Mike Pompeo under sitt besøk i Tyrkia på onsdag fikk høre lydopptak av drapet på Khashoggi.

Med henvisning til en anonym høytstående tyrkisk funksjonær skrev ABC at Pompeo dessuten fikk en utskrift av opptakene.

I den samme artikkelen går det fram at Pompeo benekter det hele.

- Jeg har ikke hørt noen tape, jeg har ikke sett noen utskrift, siteres Pompeo.

I dag fredag har Tyrkias utenriksminister Mevlüt Çavusoglu ifølge Reuters sagt til pressen at Tyrkia ikke har delt opptak som dokumenterer drapet på Khashoggi med USA.

Det samme har president Donald Trump skrevet på Twitter.

«Utenriksminister Mike Pompeo fikk aldri, eller ble aldri vist, en utskrift eller video av hendelsen på det saudiske konsulatet. FALSKE NYHETER», skrev Trump på Twitter fredag kveld.

Grufulle opptak

En rekke medier har beskrevet angivelige lydopptak fra hendelsene inne i konsulatet - uten at selve opptakene hittil har nådd offentligheten.

I til dels gruoppvekkende detaljer skal opptakene bevise at den regimekritiske journalisten Khashoggi ble drept.

De mange meldingen har bidratt til at de fleste nå finner det svært sannsynlig at Khashoggi, som skrev for Washington Post, ble drept etter at han gikk inn på konsulatet den 2. oktober.

Siden da har ingen sett ham.

Også USAs president Donald Trump mener nå at Khashoggi trolig er død.

Lette i skogsområde

Under etterforskningen som pågikk fredag skal blant annet sjåføren til Saudi-Arabias generalkonsul Mohammed al-Otaiba skal ha blitt avhørt. Generalkonsulen dro hjem til Saudi-Arabia tidligere denne uka.

I går meldte flere medier at etterforskere på onsdag gjennomførte søk i Belgrad-skogen ved Tyrkias hovedstad Istanbul.

Overvåkingsbilder viser at biler som forlot konsulatet 2. oktober kjørte til dette skogsområdet.