OPPGITT: Den kjente fakiren Håvve Fjell har full sympati med Brakkebygrend-beboerne, og synes det er helt feil ressursbruk at politiet sender store styrker for å kaste dem ut. MMS-foto: Torgeir P. Krokfjord / Dagbladet
OPPGITT: Den kjente fakiren Håvve Fjell har full sympati med Brakkebygrend-beboerne, og synes det er helt feil ressursbruk at politiet sender store styrker for å kaste dem ut. MMS-foto: Torgeir P. Krokfjord / DagbladetVis mer

Fakir Håvve Fjell oppgitt over politiaksjon i Gamlebyen: - Spisser bare konfliktnivået

Stor demonstrasjon etter at «Brakkebygrenda» ble nedlagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 50-70 demonstranter gikk i kveld på hærverksraid gjennom Oslo sentrum, som en protest mot stengingen av boligleiren «Brakkebygrenda» i Gamlebyen i går. Ingen er så langt pågrepet

Den kjente fakiren Håvve Fjell - kjent fra Pain Solution - bor like i nærheten. Han har full sympati med Brakkebygrend-beboerne.

- Det er fryktelig trist og et tap for Gamlebyen, sier Fjell til Dagbladet over motorduren til en av Oslo-politiets opprørsutrustede biler.

- Vanskelig å forstå - Det er vanskelig å forstå at de blir kastet ut, når det ikke foreligger noen konkrete planer for tomta. Jeg har aldri hatt noe problem med å vise sympati med dem, sier Fjell - som ikke selv var med på demonstrasjonen i dag.

SKREMT: Naboene Madeleine, Alexander og Marie Christin opplevde det som dramatisk da store politistyrker i går kastet ut Brakkebygrend-beboerne - og da demonstrasjonen passerte dem i dag. MMS-foto: Torgeir P. Krokfjord / Dagbladet
SKREMT: Naboene Madeleine, Alexander og Marie Christin opplevde det som dramatisk da store politistyrker i går kastet ut Brakkebygrend-beboerne - og da demonstrasjonen passerte dem i dag. MMS-foto: Torgeir P. Krokfjord / Dagbladet Vis mer

Han mener det er sløsing med politiressurser når politiet i dag møter fram med flere lastebiler med plog, opprørsutrustede kassebiler, flere vanlige tjenestebiler samt spesialtrente tjenestemenn med hund.

- Det har lite for seg utover å spisse konfliktnivået. Dette er snakk om ungdom som velger å leve utenfor konsumsamfunnet som vi tvinges inn i, og det er også vanskelig for unge å komme inn på boligmarkedet i Oslo, påpeker Fjell.

- Fikk panikk Naboene Madeleine, Alexander og Marie Christin opplevde det som dramatisk da store politistyrker i går kastet ut Brakkebygrend-beboerne - og da demonstrasjonen passerte dem i dag.

- Jeg fikk panikk og gikk innendørs, sier Marie Christin til Dagbladet.

De tre forteller at demonstrantene samlet stein fra Brakkebygrend-eiendommen og ville bygge en barrikade i St. Halvards gate.

Operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo politidistrikt sier at demonstrantene var i ferd med å legge bildekk fylt med bensin og diesel ut i St. Halvards gate da politiet kom til stedet.

- Rev ned og tagget - Da vi kom, stoppet vi dem, og de spredte seg, sier operasjonslederen. Han kan ikke svare direkte på om personene var i ferd med å tenne på bildekkene. Men i og med at de hadde fylt dem med bensin og diesel, så kan det jo mistenkes. Vi fikk uansett stoppet dem, sier han til NTB.

Demonstrantene gikk første forbi Plan- og bygningsetatens kontorer på Grønland, der de kastet maling på inngangspartiet. Så gikk de videre til Gamlebyen.

- Der nede har de revet ned gjerder og tagget. I tillegg har de kastet noe ned på togskinnene, sier operasjonsleder Ullsand til Dagbladet.