Fakir spiddet av jernstang i manesjen

En koreansk fakir ved Cirkus Zorba i Kristiansund klarte å spidde seg selv i halsen med en jernstang under en forestilling i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 45 år gamle koreanske fakiren deltok i forestillingen sammen med tre andre fakirer fra Kasakhstan da ulykken skjedde. Midtveis i showet skulle koreaneren og en av de andre fakirene bøye en 16 millimeter tykk jernstang, plassert på brystbeina, ved å gå mot hverandre med stor kraft. Plutselig glapp jernstanga og spiddet den ene fakiren i halsen. Sirkusdirektør Thor Gujord forteller at koreaneren klarte å løpe ut av manesjen før han segnet om og ble kjørt til sykehus i all hast.

Fullsatt telt

- Alt skjedde foran publikum i et fullsatt telt, og det var både dramatisk og ikke så lite ekkelt, sier Gujord. Han forteller at det var ganske kritisk en stund, fordi sirkusartisten holdt på å kveles av blod som samlet seg i lungene.

De siste rapportene fra sykehuset sier at fakiren vil klare seg. Men det blir en stund til neste forestilling for hans vedkommende. Uhellet skapte en del oppstandelse blant publikum, men sirkuset bestemte seg raskt for å fortsette forestillingen. Mens sirkusdirektøren snakket med fakirens kone, ble en pauseklovn sendt inn i manesjen. Beskjeden fra den uheldige fakirens kone var klar: «The show must go on».

Tøyer grensene

Den koreanske fakiren har ifølge sirkusdirektør Gujord 20-25 års yrkeserfaring og har reist verden rundt med det livsfarlige nummeret, før det nå gikk galt under forestillingen i Kristiansund.

- Fakirene tøyer grensene til det ytterste, det er en del av bransjen. Vi liker dramatikk, men dette ble litt for mye, sier Gujord til NTB.

Sirkus Zorba startet sesongen på hjemmebane i Kristiansund onsdag kveld, og har hatt tre fulle hus så langt. Ulykken fredag kveld betyr at sirkuset fortsetter med tre fakirer i stedet for fire.

(NTB)