<strong>OSLO I DAG:</strong> Fakkeltog mot pels  i regi av dyrebeskyttelsesorganisasjonen NOAH. 
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
OSLO I DAG: Fakkeltog mot pels i regi av dyrebeskyttelsesorganisasjonen NOAH. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Fakkeltog mot pels i 16 byer

Utenfor Stortinget i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Brita Møystad Engseth og Erik Poppe stilte for første gangs om appellanter mot pelsdyroppdrett da flere hundre pelsmotstandere samlet seg utenfor Stortinget lørdag.

- Det er mulig å mobilisere et flertall for å få slutt på pelsoppdrett som dyrplageri, og det er mulig å gjøre en forskjell. Samtidig som det skjer ting politisk, vet flere og flere nordmenn om både lovlig og ulovlig vold mot dyr, sier Shabana Rehman Gaarder til NTB.

Hun var konferansier da demonstrantene i fakkeltoget mot pels samlet seg utenfor Stortinget. Omtrent samtidig samlet demonstranter seg i 15 andre norske byer, fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord.

- Jeg har engasjert meg i dyrs rettigheter lenge. Jeg har alltid engasjert meg mot vold og for individets frihet, og jeg ser på dyr som individer med rett på frihet og rett til ikke å bli utsatt for vold, forklarer Rehman Gaarder.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer