Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fakta om gisselsituasjonen i Algerie

Arkivbilde av gassanlegget i Amenas i Algerie, der Statoil er en av operatørene.  Flere utlendinger er bortført i et angrep på anlegget onsdag.
Foto: Kjetil Alsvik / STATOIL / NTB scanpix
Arkivbilde av gassanlegget i Amenas i Algerie, der Statoil er en av operatørene. Flere utlendinger er bortført i et angrep på anlegget onsdag. Foto: Kjetil Alsvik / STATOIL / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Statoil fikk melding klokken 6.50 onsdag om angrepet mot gassanlegget In Aménas midt i ørkenen øst i Algerie. Angrepet utviklet seg etter hvert til en gisselsituasjon.

• Onsdag morgen var det 17 Statoil-medarbeidere i og ved anlegget. 13 av dem er nordmenn. Fem av de 17 er brakt i sikkerhet. Av de tolv som ikke er gjort rede for er det ni nordmenn og tre utenlandske ansatte.

• Ifølge flere medier er til sammen 41 personer tatt som gisler, men verken Statoil eller andre berørte parter vil bekrefte dette tallet.

• Gislene skal være fra ni eller ti land. Sju skal være amerikanere, ifølge det mauritanske nyhetsbyrået ANI. I tillegg er gislene fra blant annet Norge, Frankrike, Japan, Irland, Malaysia, Filippinene og Algerie.

• Islamistene som står bak gisselaksjonen tilhører trolig gruppen Katiba des Moulathamine, og de sier angrepet er en hevn for Frankrikes militæroperasjon i Mali. Gisseltakerne krever at 100 islamister som sitter fanget i Algerie, løslates.

• Den algeriske innenriksministeren bekrefter at gisseltakerne er algeriske statsborgere som opererer under ordre fra den militante islamisten Mokhtar Belmokhtar.

• In Aménas er et våtgass-felt som opereres av Statoil sammen med BP og Algeries statlige olje- og gasselskap, Sonatrach.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!