Fakta om uhell og ulykker i Oslo Sporveier i år

I september i år meldte Aftenposten at mange av T-baneførerne har ikke hatt sikkerhetskurs på mange år, men nå blir de drillet i å håndtere katastrofer. Måneden før lovet Oslo Sporveier bedre sikkerhet og informasjon etter en ukontrollert evakuering den 21. august.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

* 1. september. I rushtiden måtte Nationaltheatrets stasjon evakueres på grunn av røykutviklingen i en T-banevogn. Evakueringen gikk uten problemer. Røykutviklingen skal ha oppstått på grunn av teknisk feil.

* 21. august: To tog stoppet i tunnelen mellom Tøyen og Carl Berners plass da strømmen gikk. Flere tusen personer var innesperret. Passasjerene måtte selv ordne opp, foreta evakuering og varsle politi og brannvesen.

* 22. juli: Et overopphetet hjul var årsaken til at brannalarmen gikk ved Helsfyr T-banestasjon om kvelden. Politi og brannvesen sperret av stasjonen. Passasjerene ble skremt av røyken, skrev Aftenposten.

* 8. juni: En kvinne omkom da hun ble påkjørt av T-banen ved Trosterud stasjon.

* 9. februar: 25 personer måtte evakueres fra en T-banevogn på Røa. En handlevogn var kastet ned på banen og strømskinnen. Da T-banen traff handlevognen, ble det kortslutning og røykutvikling.

(NTB)