Fakturerte Oslo kommune og Stortinget ekstra - beholdt pengene selv

Adecco hasteinnkalte til pressekonferanse for å si at de fakturerte Stortinget og Oslo kommune for mye. Nå kan de ikke si hvor pengene ble av.

 GRANSKER ADECCO: Adecco pressekonferanse. Jørn Granås(t.v) og advokat Jan Fougner fra intern og ekstergranskingen. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
GRANSKER ADECCO: Adecco pressekonferanse. Jørn Granås(t.v) og advokat Jan Fougner fra intern og ekstergranskingen. Foto: John T. Pedersen/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Adecco Norge har gjennom sin interne gransking avdekket feil i faktureringen av to av selskapets kunder, opplyste ledelsen av Adeccos interne og eksterne gransking på en pressekonferanse i dag.

Avtalene gjaldt Adecco-vikarer til Stortinget og Oslo kommune.

Oslo kommune og Stortinget betalte fra 2007 til 2010 i at over 500 000 kroner for mye til Adecco for vikartjenester. Penger som ikke gikk til vikarene, men til Adecco. Adecco opplyste at de ansatte hadde feil ansiennitet til kundene.

To operasjoner
- Betalingen til Adecco går gjennom to operasjoner. Første operasjon er lønn til vikarene. I andre operasjon er pengene til Adecco. I operasjon to skjedde det en feil, sier leder for Adeccos eksterne gransking, Jan Fougner til Dagbladet.

Adecco har fått for mye penger og det er en rekke medarbeidere som har gjort feil, sier Fougner.

- Dette er en feil som har skjedd over flere avdelinger, og ulike selskaper. Jeg vet ikke hvilke det er, men det granskes. Det var ikke Adecco Helse som har gjort feilen, forteller Jan Fougner til Dagbladet.

Leder for Adeccos interne gransking, Jørn Granås, opplyser på pressekonferanse at det har vært feil i faktureringen som har blir sendt til Oslo kommune og Stortinget.

Feil timepris
- Det er lagt inn feil timepriser for noen av vikarene, og våre kunder har derfor betalt for mye til Adecco. Vi har nå tilbakebetalt 470 000 kroner pluss renter og moms, forklarer Jørn Granås på pressekonferansen.

ADECCO: Adecco er under intern og ekstern etterforskning. Foto: Scanpix
ADECCO: Adecco er under intern og ekstern etterforskning. Foto: Scanpix Vis mer

Høsten 2010 avdekket Adeccos egne kontrollrutiner mulige avvik i kontraktsforholdene til Oslo kommune. I tilfellet med stortinget tyder mye på at feilfaktureringen skyldes at det i en del tilfeller er lagt inn feil timepriser for enkelte vikarer i faktureringssystemet. Det er et avvik mellom avtaletekstens timepriser og de faktiske utfakturerte timeprisene.

- Vi ønsker å snu hver stein, selskapets gransking fortsetter videre, vi skal granske hele bedriften og alt vi finner skal overrekkes til den eksterne granskingen sa Jørn Granås på pressekonferansen.

- Etter dialog med kundene våre i går ble vi enige om å holde denne pressekonferansen. Vi skal komme i kontakt med en gang vi har avdekket noe, forklarte Granås.

Pressekonferansen ble holdt samme dag som tsunamikatastrofen i Japan.

- Dette er beklagelig, men vi ble enig om å holde denne pressekonferansen i går. Det er beklagelig at det er under disse omstendighetene, sier Jan Fougner.