Fall i eksporten av råolje

Oslo (NTB): Norge eksporterte i november varer for 28,8 milliarder kroner, en nedgang på 1,9 prosent i eksportverdien i forhold til november i fjor. Forklaringen er at eksportverdien av råolje har gått ned med 13,1 prosent, melder Statistisk sentralbyrå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Eksporten av tradisjonelle varer var i forrige måned på 14,7 milliarder, en økning på 6,9 prosent fra samme måned i fjor. Importen var på 20,8 milliarder, opp 6,2 prosent.

Lavere oljepris

Verdien av råoljeeksporten var 11,6 milliarder kroner. Både pris og volum var lavere i november i år enn året før. Foreløpige prisanslag viser en oljepris på 133 kroner per fat, mot 143 kroner i samme periode i fjor. Volumet var 6,6 prosent lavere, men likevel på nivå med tidligere måneder i år. Dette må sees på bakgrunn av at eksportvolumet var spesielt høyt i november 1996, forklarer byrået.

Eksporten av naturgass utgjorde 2,4 milliarder kroner, og det er 10,8 prosent høyere enn i november i fjor.

Høy fisk- og metalleksport

Mens oljeeksporten falt, var det stor økning for våre viktigste tradisjonelle eksportvarer. Fiskeeksporten økte med nesten 20 prosent til 2,5 milliarder. Metaller med unntak av jern og stål, økte fra 1,7 til 2,1 milliarder fra i fjor til i år. Jern og stål til en verdi av 975 millioner kroner ble eksportert, en økning på 16 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer