Faller for eget grep

Ap-leder Thorbjørn Jaglands egne visjoner om mer demokrati i Arbeiderpartiet er i ferd med å ramme ham som en bumerang. Flere lokallag i Oslo Arbeiderparti tar partilederen på ordet og ønsker å bruke rådgivende uravstemning til å teste misnøyen mot Jagland som partileder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Thorbjørn Jaglands kronikk i Dagbladet 29. september i fjor, «Snu pyramidene», er igjen blitt aktuell. Jaglands visjoner om bedret partidemokrati blir nå fisket fram av Jaglands skarpe kritikere i Arbeiderpartiet.

Den paradoksale situasjonen er at Jaglands egne visjoner kan bli metoden som feller ham.

Uravstemning

I går viste meningsmålinger for VG og TV2 at Ap er nede på 28 prosent. Slike tall er som bensin på ulmende misnøye på grasrota i partiet.

Ap-leder Thorbjørn Jagland kom med følgende forslag i kronikken «Snu pyramidene», for å gi medlemmene økt innflytelse i partiet:

«Derfor vil jeg gå inn for at Arbeiderpartiet drøfter reformer i sine vedtekter som gjør det mulig å holde avstemninger der alle kan delta i viktige og store saker. Valg av partiledelse bør også kunne foregå på denne måten.»

Nå ønsker flere av Ap's partilag i Oslo at det avholdes en rådgivende uravstemning der spørsmålet om ny partileder besvares.

- Jeg sa i Oslo representantskap etter valget at det var stor misnøye med Jagland på grasrota. Det inntrykket er ikke blitt mindre etter det. Men dersom uravstemningen viser at Jagland og hans støttespillere har god oppslutning, må det vel være godt å få bekreftet det, sier lederen av Bøler Ap, Frode Jacobsen, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer