Fallert republikansk stjerne hulket da han ble dømt for korrupsjon

Tidligere Virginia-guvernør Bob McDonnell i retten.

HARDT PRESSET: Tidligere guvernør i Virginia, Bob McDonnell, forlater rettsbygningen etter at han torsdag ble dømt for korrupsjon. Foto: AP Photo/Steve Helber
HARDT PRESSET: Tidligere guvernør i Virginia, Bob McDonnell, forlater rettsbygningen etter at han torsdag ble dømt for korrupsjon. Foto: AP Photo/Steve Helber Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Bob McDonnell ble sett på som en stigende stjerne i det republikanske partiet, men torsdag ble den tidligere guvernøren i Virginia dømt for 11 tilfeller av korrupsjon i løpet av sine år som den øverste folkevalgte i den amerikanske delstaten.

Ifølge CNN var han rød i ansiktet og hulket åpenlyst da han fikk dommen. Mens han ble funnet skyldig på 11 tiltalepunkter, ble han frikjent for to. Kona, Maureen ble funnet skyldig på ni tiltalepunkter og frikjent for fire.

Golfbag og Rolex Tilfellene omfatter blant annet gaver ekteparet mottok fra forretningsmannen Jonnie Williams som driver med kosttilskudd. Ekteparet skal ha mottatt gaver til en verdi på mer enn 140 000 dollar (om lag 840 000 kroner) - deriblant en Rolex-klokke, en sjekk på 15000 dollar (om lag 90 000 kroner) for å dekke deler av datterens bryllup, iPhoner, en golfbag og et maleri.

McDonnell var blant de republikanske politikerne som ble vurdert som en mulig visepresidentkandidat da Mitt Romney var partiets presidentkandidat i 2012. Nå må han trolig belage seg på å tilbringe tid i fengsel. Straffeutmålingen skal etter planen komme 6. januar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer