Fallgruvene

STAVANGER (Dagbladet): Vil du unngå ubehagelig høye regninger, må du være bevisst hvor mye du ringer, når du ringer og hvor du ringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Har du et NetCom-abonnement, er det opp til 60 prosent billigere å ringe til en fasttelefon eller til en annen NetCom-abonnent, enn til en Telenor Mobil-abonnent.
  • Bruk heller mobiltelefonen enn hjemmetelefonen hvis du skal ringe en mobiltelefonabonnent. På kveldstid kan du spare opp til 50 øre i minuttet. Viderekopling fra hjemmetelefon til mobiltelefon er rådyrt. Prisen er over det dobbelte av hva det koster å kople over til en annen fasttelefon.
  • GSM-systemet åpner for at du kan sende fakser og dataprogrammer via mobiltelefonen. Skal du bare snakke, kan et årsabonnement med NMT-systemet bli billigere. Bytter du system, må du også bytte mobiltelefon.Når du er i utlandet, bør du enten koble ut mobilsvar eller viderekoble alle samtalene inn til mobilsvar. Ellers kan det bli temmelig dyrt. Er du i utlandet, betaler du sjøl for samtalen fra Norge. Den som ringer, betaler bare den norske ringedelen.