Fallo får ingen hjelp av spritkundene sine

Nektet å navngi "de fire store."

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO TINGRETT (Dagbladet.no): Erik Fallo står tiltalt for sju giftdrap etter at 18 nordmenn er døde som følge av to ulike smuglerpartier med forgiftet sprit fra Portugal.

Under rettssaken, som pågår i Oslo Tingrett for øyeblikket, får han ingen hjelp fra de store spritkundene sine.

Fallo fortalte i retten at han etter at han forstod at spriten han hadde solgt inneholdt metanol, begynte en desperat kamp for å samle inn og stoppe spriten.

-Jeg ba alle om å fryse det de har, ikke noe skulle ut i markedet. Kjøperne mine satt med masse i Bergen, Trondheim og på Møre.


-Hvem er kundene dine på disse stedene?,
spurte hans forsvarer, Tore Eriksen.

-Det er fem store i Norge. En av dem er Fossum som sitter her. De fire andre vil jeg ikke si hvem er. Jeg har spurt om de ville være her og bistå meg, men de har ikke baller til å komme hit, sa Fallo.

Han fortalte at han hadde fraktet et parti på flere tusen liter metanolsprit til Fossum som betaling for gjeld, men at han hadde fortalt Fossum at spriten var forgiftet.

Denne spriten ble senere solgt videre, og Fossum benekter at han på det tidspunktet hadde fått vite at spriten var giftig.

Fossums forsvarer begynner sin utspørring av Fallo klokka 12. 

TOK TIL TÅRENE:  Spritsmugler Erik Fallo. Foto: SCANPIX
TOK TIL TÅRENE: Spritsmugler Erik Fallo. Foto: SCANPIX Vis mer

Tidligere i  dag ble Fallo spurt av sin forsvarer, advokat Tore Eriksen, om han kunne fortelle om en spesiell episode i Ringerike kretsfengsel i 2004.

Fallo forklarte da retten at han pleide å ha på radio om natta for å få sove. Da fikk han høre om et nytt dødsfall - om en kvinne som døde etter å ha drukket forgiftet smuglersprit.

- Det var den svarteste natta i mitt liv. Det var helt jævlig. Jeg følte at livet mitt ikke var verdt noe mer, sa Fallo til retten.

- Hadde du lyst til å avslutte livet, spurte advokat Eriksen.

Fallo blir først helt stille før han sier til sin advokat:

- Kan du ikke slutte å spørre om dette.

Så tar han til tårene og gråter litt stille.

Etter denne hendelsen tok Erik Fallo kontakt med sin forsvarer og fortalte om spriten han hadde stående i en container i Østfold.

I retten i dag erklærte han også at han var ferdig med spritsalg for godt.

- Jeg er ferdig med å selge sprit, jeg blir kvalm når jeg ser ei kanne og blir kvalm når jeg tenker på konsekvensene dette har fått for veldig mange, sa Fallo.

Han forklarte retten også om hvor omfattende jobb det var å samle inn dødsspriten han hadde solgt, og at han ikke bare hadde kontaktet dem han hadde solgt direkte til, men også flere ledd i distribusjonsnettverket.

Fallo fremhevet også at han ikke hadde solgt noe fra det forgiftede spritpartiet etter at det ble kjent at det var forgiftet.

Påtalemyndigheten mener noe annet og det er derfor han står tiltalt for sju giftdrap i Oslo tingrett.