Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fallo tiltalt for bil-smugling

Erik Fallo (58) er mest kjent for spritsmugling. Nå er han tiltalt for bilsmugling i stor stil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge tiltalen har spritkongen fått registrert fem biler i Norge, uten å betale de nødvendige avgifter til staten.

Fallo hadde urettmessig skaffet den nødvendige dokumentasjon for at bilene var fortollet, og dermed kunne få norske skilter.

58-åringen, som soner en dom på åtte års fengsel etter den såkalte metanolsaken, erkjenner de faktiske forhold, etter det Dagbladet får opplyst.

Valgte sprit

Fallo er tiltalt for grovt bedrageri og dokumentfalsk, og har snytt staten for cirka 300 000 kroner gjennom sin private fortollingsvirksomhet av fem biler. Tiltalen omfatter også forsøk på å få registrert ytterligere to biler ulovlig.

Det var på begynnelsen av 2000-tallet at Fallo drev som bilimportør. Bedrageriene er foretatt ved trafikkstasjoner flere stedet på Østlandet i 2001.

Ifølge Dagbladets kilder kombinerte Fallo sprit- og bilsmugling.-  Men etter hvert viste det første seg å være mest lukrativt, inntil Fallo ble involvert i metanolskandalen, sier en kilde til Dagbladet.

Metanolofre

 SMUGLER: Erik Fallo er nå tiltalt for grovt bedrageri og dokumentfalsk for å ha smuglet fem biler til Norge. Foto: Scanpix
SMUGLER: Erik Fallo er nå tiltalt for grovt bedrageri og dokumentfalsk for å ha smuglet fem biler til Norge. Foto: Scanpix Vis mer

Ifølge tiltalen fikk Fallo på falske premisser registrert en Honda Civic på Oslo trafikkstasjon 6. mars 2001. Det førte til at staten tapte engangsavgift og innførselsmerverdiavgift for til sammen 60 000 kroner.

Straffesaken kommer opp i Oslo tingrett 20. september.

Litt seinere på høsten må Fallo på nytt møte i Oslo tinghus i erstatningssaken reist av fornærmede og etterlatte i metanolsaken.