Fallskjerm-fly nødlandet - styrestikka låste seg

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et fly med ti fallskjermhoppere og en pilot om bord fikk problemer over Voss i ettermiddag og måtte nødlande.

- Alle fallskjermhopperne kom seg ut i lufta. Flyet nødlandet på Bømoen flyplass. Flyveren skal ha vært i sjokktilstand, men ikke fysisk skadd, opplyser assisterende redningsleder Anstein Nordhagen ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge til Dagbladet.no.

Hovedredningssentralen fikk melding om nødsituasjonen like før klokka 14.

Et Sea King redningshelikopter var på vei fra Sola, men returnerte da redningsledelsen fikk vite at nødlandingen var vellykket.

Bergensavisens nettutgave har truffet piloten, sørafrikaneren Carlos Cabral, etter nødlandingen.

- Har aldri vært så redd

- Jeg har aldri vært så redd i hele mitt liv, sier Carlos og viser fram et sår han har fått i håndflaten av flyets styrestikke.

Da han skulle rette opp maskinen etter at hopperne hadde forlatt flyet, oppdaget han at stikka hadde låst seg fast.

 VELLYKKET NØDLANDING:  Det var dette flyet - en Pilatus Porter - som var gjennom en vellykket nødlanding på Bømoen i Voss i ettermiddag. Ifølge den rutinerte piloten fra Søe-Afrika låste stikka seg. Foto: ARNSTEIN KARLSEN.
VELLYKKET NØDLANDING: Det var dette flyet - en Pilatus Porter - som var gjennom en vellykket nødlanding på Bømoen i Voss i ettermiddag. Ifølge den rutinerte piloten fra Søe-Afrika låste stikka seg. Foto: ARNSTEIN KARLSEN. Vis mer

Den rutinerte piloten fikk rettet opp flyet nok til å nødlande ved å senke turtallet på motoren.

Flyet er av modellen "Pilatus Porter".