Fallskjermhopper døde på Kjevik

Ifølge vitner åpnet ikke verken fallskjermen eller reserveskjermen seg da den erfarne hopperen kastet seg ut fra et fly over Kjevik i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde under øvelseshopping i regi av Kjevik Fallskjermklubb, men politiet kjente ved 18-tiden søndag ikke til hva som forårsaket ulykken.

- Det er en erfaren fallskjermhopper som er omkommet, og han er medlem i Kjevik Fallskjermklubb. Hovedskjermen ble funnet langt unna, så hopperen hadde frigjort seg fra den. Reserveskjermen var utløst, men det er usikkert om den har tatt av noe for fallet, sier politiets skadestedsleder, Øyvind Andersen, til Fædrelandsvennen.

Ifølge Agderposten skal øyenvitner ha sett at hovedskjermen til hopperen snurret seg, og at han mislyktes med å åpne reserveskjermen. Den erfarne fallskjermhopperen skal ha kommet i spinn nedover mot bakken.

Rundt 40 hoppere fra Kjevik Fallskjermklubb har vært i aksjon i helgen, og den omkomne hoppet sammen med flere andre. Hans hopperkolleger kom raskt til stede etter ulykken, men alle forsøk på gjenopplivning var nytteløse.

(NTB)