Fallskjermhopper omkom etter hard landing i vann på Voss

Voss fallskjermklubb er i sorg, etter at de lørdag ettermiddag mistet et medlem, opplyser daglig leder Andreas Håland Hemli. Et kriseteam er blitt etablert i kommunen.

Nødetatene rykket ut etter at en fallskjermhopper landet i vannet på Voss lørdag ettermiddag, meldte Vest politidistrikt.

Politiet fikk melding om hendelsen via AMK klokka 19.36.

- En bevisstløs person er hentet opp fra vannet. Helsepersonell har iverksatt livreddende førstehjelp på stedet. En luftambulanse er rekvirert, fortalte operasjonsleder i Vest politidistrikt, Steinar Hausvik, til Dagbladet.

Hausvik la til at politiet ikke kjente til ulykkesårsaken.

Ble erklært død på stedet

Jan Erik Wang, fagsjef for fallskjermhopping i Norges Luftsportforbund, forteller til Bergens Tidende at det på Vangsvatnet, der ulykken fant sted, ligger en flåte fallskjermhoppere pleier å lande på.

- Det som har skjedd er at personen mest sannsynlig har bommet på denne og landet i vannet, sier han.

Like før klokka 23.00 kan politiet bekrefte at fallskjermhopperen har omkommet. Han ble erklært død av helsepersonell på stedet klokka 20.23, opplyser operasjonsleder Hausvik.

Medlemmene i sorg

- Medlemmene våre er i sorg, og vi har akkurat samlet oss for å prate om det som har skjedd. Personlig kjente jeg den omkomne, en mann i 20-åra, sier daglig leder i Voss fallskjermklubb, Andreas Håland Hemli, til Dagbladet.

Han forteller at ulykken skyldtes hard landing i vann, men vil ikke fastslå at en eventuell planlagt landing på flåten var ulykkesårsaken.

- Det er blitt etablert et kriseteam i kommunen, som vi sannsynligvis vil benytte oss av, sier han.

De pårørende er varslet. Politiet vil etterforske hendelsen.