Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fallskjermjegeren Jensen tjener 17 mill. på jobbskifter

Arne A. Jensen har vært en dyktig lønnsforhandler: Han fikk sluttpakker på i alt 9,4 millioner kroner fra TV 2 og Braathens på tross av at han gikk frivillig fra begge jobber.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med ei startpakke i Merkantildata og fusjonsbonus fra Braathens kan Jensen tjene 17 millioner kroner på jobbskiftene.

Da Jensen gikk fra TV2 til Braathens våren 1999, utløste han en fallskjerm på nær 5 millioner kroner på tross av at han gikk fullstendig frivillig! Nå har han gjort det igjen. Jensen får halvannet års etterlønn, eller 4,4 millioner kroner, fra Braathens når han går til Merkantildata.

Startpakke

Den nye toppsjefen i it-konsulentselskapet får i pose og sekk og vel så det når han skifter jobb:Sluttpakke, Braathens: Halvannet års etterlønn, det vil si 4,4 millioner kroner.Bonus, Braathens: 3 millioner kroner dersom fusjonen mellom SAS og Braathens gjennomføres.Startpakke, Merkantildata: 4,6 millioner kroner med en binding på tre år. Blir han sagt opp, beholder han startpakka selv om det har gått mindre enn tre år. Gulrot, Merkantildata: I tillegg får Jensen 1,5 millioner opsjoner som kan innløses til 7,75 kroner. Dersom aksjekursen dobles fra dagens nivå på 5,80 kroner, kan Jensen cashe ut nær seks millioner kroner. Bindingstida er tre år. Men dersom Merkantildata blir kjøpt opp, kan han selge før bindingstida er omme.

17 millioner

Til sammen har de tre selskapene, TV2, Braathens og Merkantildata, betalt Jensen 17 millioner kroner i forbindelse med jobbskiftene. Da er riktig nok fusjonsbonusen i Braathens inkludert, men ikke verdien av opsjonsavtalene.

I tillegg kommer selvsagt den løpende årslønna som i Braathens var 2,9 millioner kroner. I Merkantildata må han riktig nok klare seg med 2,4 millioner kroner, men han har en bonusordning som avhenger av selskapets årlige resultater.

NY FALLSKJERM: Arne A. Jensen begynte å rydde kontoret sitt i går. Han betegner det som en seier at selskapet ser ut til å bli kjøpt opp av konkurrenten SAS.Foto: ALEKSANDER NORDAHL
Hele Norges coronakart