Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fallskjermjegeren

Arne A. Jensen har byttet jobb tre ganger i løpet av de siste to årene, det har han tjent over 13 millioner kroner på. I den siste jobben får han 4,6 millioner kroner første arbeidsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arne A. Jensen seiler opp til å bli en av norsk næringslivs store lønnsvinnere. Siviløkonomen og juristen hadde lite peiling på tv-bransjen da han fikk sjefsjobben i TV 2 i 1993. Derfra gikk Jensen over til nok en bransje han ikke hadde peiling på. Braathens hentet inn Jensen som redningsmann og styrmann i en periode da regnskapstallene gikk fra solide og svarte til faretruende røde.For det frivillige jobbskiftet fikk Jensen utløst en fallskjerm på nær 5 millioner kroner. I dag varsler Braathens store kutt i bemanningen og rutetilbudet. Mellom 600 og 800 ansatte mister jobben, 7 fly settes på bakken. Samme dag blir det kjent at avtroppende Jensen har en fallskjerm på over 4 millioner kroner.

Ny variant

Arne A. Jensens nye arbeidsplass tenker nytt. De vil gjerne beholde sjefen hvertfall tre år.Derfor får Jensen 4,6 millioner kroner når han begynner i jobben. Som en slags omvendt fallskjerm. Forutsetningen er at han ikke slutter før han har jobbet i selskapet i tre år. Hvis han bytter jobb må han betale pengene tilbake, forteller styreformann i Merkantildata Riulf K. Rustad til Dagbladet.no.Jensen vil få 2,4 millioner i årslønn i tillegg til den originale fallskjermen. Og naturligvis fri bil og et eget opsjonsprogram.- Vi tror Arne A. Jensen blir en bra mann for selskapet, sier Rustad til Dagbladet.no.Men sammenliknet med de virkelige tungvekterne blir Jensens 13 millioner i tre fallskjermer for småpenger å regne. Kjell Almskogs tilsvarende lønnsavtale var på 179 millioner kroner, men den ble kraftig barbert etter at Kværner holdt på å gå konkurs.

FALLSKJERMJEGER: Arne A. Jensen sikret seg million-fallskjermer da han sluttet i TV2 og Braathens, og en til når han begynner i Merkantildata.Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart