FORLEDET: Kvinnen på bildet skal ha forledet to fornærmede til å utbetale til sammen 1,4 millioner til seg selv og ektemannen (t. h.). Foto: Privat
FORLEDET: Kvinnen på bildet skal ha forledet to fornærmede til å utbetale til sammen 1,4 millioner til seg selv og ektemannen (t. h.). Foto: PrivatVis mer

Tiltalt for bedrageri:

Falsk advokat (42) skal ha lurt ei venninne og en 85-årig mann for 1,4 millioner kroner

Politiet beklager at saken har dratt ut, etter at politianmeldelsen kom i 2013.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et velsmurt snakketøy og en velutviklet evne til å overbevise var nyttige redskaper for den nå 42 år gamle kvinnen, i det politiet mener var grovt bedrageri.

For to år siden fortalte kvinnens tidligere venninne Sølvi Henriksen Lervik i Dagbladet om hvordan 42-åringen hadde lurt til seg flere hundre tusen kroner.

Dette skal hun ha greid ved å utnytte et tillitsforhold. Hun skal ha utgitt seg for advokat, og sikret seg kodebrikke og Lervik Henriksens nettilgang.

- Alvorlig forhold

Sølvi Henriksen Lervik er langt fra den eneste som har tapt store penger på kvinnen og hennes ektemann.

I juli var tiltalebeslutningen klar, fra Statsadvokatene i Oslo. Der står det at kvinnen til sammen har lurt til seg nesten 1,4 millioner kroner fra Sølvi Henriksen Lervik og en nå 85 år gammel mann.

Pengene har hun fått overført til kontoer disponert av henne selv eller ektemannen.

- Det er kjempe-, kjempe-, kjempebra, helt fantastisk, med tanke på all tida som har gått, sier Sølvi Henriksen Lervik om tiltalen.

- KJEMPEBRA: - Kjempebra, helt fantastisk, med tanke på all tida som har gått, sier Sølvi Henriksen Lervik om tiltalen. Her sammen med mannen Jo Arne. Foto: Halldor Hustadnes
- KJEMPEBRA: - Kjempebra, helt fantastisk, med tanke på all tida som har gått, sier Sølvi Henriksen Lervik om tiltalen. Her sammen med mannen Jo Arne. Foto: Halldor Hustadnes Vis mer

Framgangsmåten er omtrent den samme overfor de fornærmede.

- Det er et ektepar som har blitt enige om å lure to fornærmede, sier politiadvokat Knut Skavang i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

- Ut fra beløpets størrelse, er dette et alvorlig forhold, sier Skavang.

Skavang er aktor i saken, som er berammet til 5. og 6. desember i Asker og Bærum tingrett. Den ble politianmeldt alllerede i 2013.

- Jeg beklager på vegne av Oslo politidistrikt at det har tatt lang tid, sier Skavang, som fikk saken i sommer.

- Ryktekampanje

Sølvi Henriksen Lervik sier at kvinnen etter at bedrageriet ble avslørt, har drevet en ryktekampanje for å sverte henne.

Selv om Henriksen Lervik for to år siden fikk tilkjent 478000 kroner i erstatning fra kvinnen i en sivil rettssak, har hun ennå ikke sett noe av disse pengene. Nå er hun fornøyd med at tiltalen endelig er klar.

- Jeg er glad for at noen har tatt tak i det, sier Sølvi Henriksen Lervik.

Knut Skavang svarer slik på hvor ofte politiet kommer borti denne typen bedragerisaker:

- At man utgir seg for å være en annen enn man er, som at man her har utgitt seg for å være advokat når man ikke er det, det er vel ikke så ofte.

- Drittpakke!!

- Hun avviser jo tiltalen totalt, sier kvinnens forsvarer Jan Erik Granmo til Dagbladet.

Dette bekrefter kvinnen på telefon til Dagbladet. Flere spørsmål svarer hun ikke på, før hun avslutter samtalen. Det gjør heller ikke hennes ektemann, som er tiltalt for å ha tilegnet seg en uberettiget vinning og brukt feilutbetalte penger til egne formål.

«Hvor mye har du fått betalt denne gangen? Drittpakke er drittpakke!! Ingen kommentar!!» skriver ektemannen til Dagbladet i en tekstmelding.