Falsk agent arrestert da han forsøkte å svindle Forsvaret

45-åringen som bløffet med «David Weiss», har sittet i fengsel for svindel.

AVSLØRT: Dagbladet kunne søndag avsløre at den jødiske og norske etterretningsoffiser «David Weiss» i virkeligheten er en 45-år gammel bløffmaker bosatt på Frogner i Oslo. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
AVSLØRT: Dagbladet kunne søndag avsløre at den jødiske og norske etterretningsoffiser «David Weiss» i virkeligheten er en 45-år gammel bløffmaker bosatt på Frogner i Oslo. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Dagbladet har fra flere hold fått opplyst at 45-åringen som lurte Aftenposten og Jerusalem Post med den oppdiktede etterretningsoffiseren «David Weiss», har en kriminell fortid.

Ved et tilfelle forsøkte bløffmakeren fra Oslo svindle en telebutikk i Oslo nettopp ved å utgi seg for å jobbe i Forsvarsdepartementet.

Handlet mobilutstyrI går kveld valgte 45-åringen å bekrefte dette overfor Dagbladet.

- Ja, jeg har et kriminelt rulleblad. Jeg begikk for noen år siden et bedrageriforsøk mot en telebutikk i Oslo. Jeg skulle kjøpe flere mobiltelefoner da mannen bak disken så at jeg hadde en almanakk med Forsvarsdepartementet skrevet i gullskrift på svart bunn, sier 45-åringen.

- Mannen bak disken pekte på almanakken, og tilbød meg å sette mobilene på Forsvarets konto i butikken. Jeg var så dum at jeg sa ja, og da jeg kom tilbake senere på dagen for å hente varene, kom politiet og arresterte meg i butikken.

Åpenbart ikke forsvarsmann- Butikkinnehaveren hadde oppdaget at jeg ikke jobbet i Forsvaret. Almanakken hadde jeg fått av en venn, sier 45-åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer