Falsk alarm stoppet togene på Østlandet

Toglederne på Oslo S. måtte rømme kontorene. Trafikken i gang igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Togtrafikken over store deler av Østlandet stanset en halvtime i formiddag på grunn av at en alarm ble utløst i togledersentralen i 9. etasje på Oslo sentralstasjon. 

All trafikk som må via Oslo S. ble blokkert, og togene sto stille mellom Drammen og svenskegrensa og opp til Hamar.

- Et par minutter før 10.00 fikk vi beskjed om at toglederne er på plass og togene går igjen. Dermed kan vi avbryte den store jobben med å skaffe busser, sier informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB Persontog til Dagbladet.no.

Forsinkelsene vil bli utlignet i løpet av noen få timer.

- Jeg har fått bekreftet at det var en falsk brannlarm. Når en alarm skal Oslo S. etter prosedyrene tømmes for folk. Jeg har ennå ikke fått vite hvorfor alarmen ble utløst, men heldigvis er det ikke noe galt med trafikksystemene, opplyser informasjonssjef Kjell Bakken i Jernbaneverket til Dagbladet.no.

28. november i fjor gikk alarmen samme sted, og da var det alvor. Brann i strømkabler på Oslo S. skapte kaos for over 80 000 togpendlere.

 FULL TOGSTOPP:  All togtrafikk på Østlandet stoppet opp en halvtime i formiddag på grunn av en alarm som ble utløst i togledersentralen. Her fra slutten av november i fjor da togtrafikken ble rammet av en kabelbrann i samme område på Oslo S. Arkivfoto: Morten Holm, Scanpix.
FULL TOGSTOPP: All togtrafikk på Østlandet stoppet opp en halvtime i formiddag på grunn av en alarm som ble utløst i togledersentralen. Her fra slutten av november i fjor da togtrafikken ble rammet av en kabelbrann i samme område på Oslo S. Arkivfoto: Morten Holm, Scanpix. Vis mer