Falsk amerikansk ambassade drev på i ti år fra dette bygget, uten at det ringte noen bjeller

For å virke mer troverdige har de blant annet hengt opp et bilde av president Barack Obama på veggen.

FALSK AMBASSADE: De fleste ville nok skjønt at en amerikasnk ambassade ikke ville brukt dette bygget. Foto: Utenriksdepartementet USA
FALSK AMBASSADE: De fleste ville nok skjønt at en amerikasnk ambassade ikke ville brukt dette bygget. Foto: Utenriksdepartementet USA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Utenriksdepartementet i USA har stengt en falsk ambassade i Ghanas hovedstad Accra, skriver nyhetsbyrået AP.

De fleste har hørt om Nigeria-svindel, men disse gutta har tatt det til et annet nivå.

I hele ti år har ghanesiske og tyrkiske kriminelle drevet den falske ambassaden. Hver mandag, tirsdag og fredag ble det blant annet heiset et amerikansk flagg på bygget for at det skulle virke troverdig.

Utifra tegningene å dømme burde det nok ringt noen bjeller hos folk som har blitt lurt av den kriminelle banden. For å virke mer troverdige har de blant annet hengt opp et bilde av president Barack Obama på veggen.

I en uttalelse bekrefter amerikanske myndigheter at de har konfiskert 150 pass fra ti land og visum fra USA, India, Sør-Afrika og land i Schengen-området. Det ble også funnet falske fødselsattester, bankdokumenter og utdannelsepapirer.

Det er ikke kjent hvor mange som har blitt offer for de kriminelle bak den falske ambassaden, som tok 6000 dollar (rundt 50 000 norske kroner) for tjenestene. Det er i hovedsak folk fra Ghana, Elfenbenskysten og Togo som har blitt rammet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer