- Falsk app kan stjele din bankinformasjon

Brukes i angrep mot de som logger seg på nettbanken via Android-telefoner.

FARLIGE APPS: Svenske nettaviser advarer mot en applikasjon som kan stjele bankinformasjon fra de som logger seg på nettbanken via Android-telefoner. Illustrasjonsfoto:  Scanpix
FARLIGE APPS: Svenske nettaviser advarer mot en applikasjon som kan stjele bankinformasjon fra de som logger seg på nettbanken via Android-telefoner. Illustrasjonsfoto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere svenske nettaviser har i det siste gått ut og advart mot en falsk mobil-applikasjon, som kan stjele innloggingskoder til nettbanken.

Trojanerne Zeus og Spyeye har blitt kombinert og tilpasset slik at de kan brukes i angrep mot de som logger seg på nettbanken sin via Android-telefoner, skriver svenske TechWorld.

En trojaner er en type dataprogram som utgir seg for å være nyttig, men som i virkeligheten er skadelig, og i i motsetning til datavirus krever en trojaner at mottageren på en eller annen måte starter programmet, ofte ved at trojaneren gjemmer seg inne i et annet program.

En forgjenger av den farlige trojaneren som kan stjele bankinformasjon, kunne legge beslag på all sms-trafikk, og dermed også koder som sendes fra mobilen til nettbanken.

Men for at slike angrep skulle lykkes måtte både mobiltelefonen og  datamaskinen til brukeren være infisert.

Nå har altså svindlerne kommet opp med en enda enklere versjon;  de har laget en falsk applikasjon som stjeler all legitimasjonen samtidig, skriver Tech World.

Carlos Castillo, sikkerhetforsker ved McAfee, sier til avisa at den skadelige programvaren retter seg mot velkjente finansielle institusjoner, og endrer seg etter den aktuelle banken ved å benytte dens farger og logo.